Scrunchie på Addi Express


Scrunchie. Populært på 90-tallet, like populært i dag. Du er kjip hvis du kjøper deg scrunchies på butikken, og skikkelig kul hvis du lager deg dine egne. Synes jeg, i hvert fall 🙂

 

Jeg har både strikket og sydd scrunchies til både meg selv og ungene (se her og her). For det om ungene ikke bruker de så mye, så har faktisk jeg blitt ganske så glad i de! Spesielt de som jeg har strikket liker jeg. Det sier jo litt om meg, om min identitet og om min store lidenskap og hobby. Også har jeg jo langt hår da, og  synes det er all right å bruke hårstrikk i blant 🙂

Når jeg fikk min Addi Express i posten, var scrunchies en av de tingene jeg hadde lyst til å strikke. Jeg strikket flere varianter, tre stk faktisk. To av de strikket jeg på langsiden, den tredje på kortsiden. Sistnevnte har jeg laget en video på, ta gjerne en titt her.

Hvis du er litt usikker på hva jeg mener med «langsiden» og «kortsiden», så kan du se litt nøyere på de tre bildene under. Se hvilken retning maskene står i.

Grunnen til at jeg strikket den på kortsiden er rett og slett fordi jeg ikke følte jeg fikk den bredden jeg ønsket på grunn av begrenset antall nåler (46 stk) når jeg strikket på langsiden. Strikker man på kortsiden kan man jo strikke så langt man vil før man feller av 🙂 Samtidig synes jeg nok det ble penest når maskene står «oppover», slik det gjør når jeg strikker på langsiden.

Uansett om det blir den ene eller den andre veien, så er det få som ser slike detaljer når hårstrikken er trygt plassert i en hestehale 🙂

Jeg har strikket den rosa og gule i garnet Neon, og den hvite i garnet Mandarin Classic, alle garntyper fra Sandnes Garn.

Skriftlig oppskrift finner du her, samme oppskrift med video finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.