Back to the 90s – Scrunchies


90-tallet. Det var tider det! Skrukkete badedrakter og digre Adidas-klær. Også scrunchies.

I lang tid har jeg sett at folk syr slike selv. O’ store inspirasjonskilde Instagram har vist meg innlegg etter innlegg, og jeg har tenkt litt sånn: «Javel…? Tror ikke jeg vil sy slike». Men plutselig en dag endret den negative tanken seg, og tonen ble helt annerledes:

«Ja! Det vil jeg også sy!».

Amanda ble med meg på syrommet. Hun satt rolig og konsentrert overraskende lenge, og hadde ansvar for å klippe av alle tråder som ikke skulle være der. Amanda gjorde en god jobb, og det var koselig å ha selskap på syrommet.

Den første scrounchien jeg sydde var i redesign. Jeg har mye gammelt i skapet som bør fjernes, og her tok jeg tak i en skjorte. Men på grunn av alle innsnitt i skjorta, så jeg at jeg ikke ville få mange scrunchies av den. Derfor la jeg restene av skjorta til side, den har jeg en annen plan for nå 🙂

Men så kom jeg på andre stoffrester som har ligget i alt for lang tid. De måtte passe helt perfekt til dette prosjektet!

Og resultatet synes jeg ble veldig bra. De sterke fargene pyntet veldig godt opp i håret til jentene, og minnene mine om dvasse, burgunderrøde hårstrikk fra 90-tallet forsvant ganske raskt 🙂

Oppskrift på disse fant jeg på youtube (klikk her). Jeg sydde riktignok litt mindre varianter, men fremgangsmåten var den samme. For øvrig en veeeeeldig smart måte å sy scrunchies på. Jeg kan tenke meg at denne metoden fungerer bra på for eksempel pannebånd også.

Hårstrikkene er sydd etter instruksjoner herfra, i nervøs chenille som jeg har kjøpt på Stoff og Stil. Jeg har brukt symaskinen Janome MC5200.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.