Play-doh versjon 2.0


Sommerferien er på hell, og været har blitt ruskete – i hvert fall her på vestkanten av landet. De lange late dagene med solskinn og iskrem er over. Men likevel er det ikke helt slutt på ferien. Det er noen dager igjen til skolen begynner, og barna må jo fremdeles ha noe å gjøre!

Det jeg har lært denne ferien er at den beste kuren mot barn som kjeder seg på ferie, er å sette i gang en eller annen aktivitet. Enten det er en aktivitet innendørs, eller om det er en tur ut. Såpebobler, for eksempel. Så enkelt, og så lenge ungene kan holde seg i aktivitet av dette!

Spebobler

En annen ting jeg har brukt mye i sommerferien er play-doh. Min mann kjøpte nemlig et play-doh-sett for et års tid siden, og dette hentet barna frem da vi ankom til svigers. Men ungene ble noe skuffet da det som en gang var play-doh, nå gjenstod som harde klumper som drysset ut over gulvet.

Jeg har laget hjemmelaget play-doh før, og siden jeg har positive erfaringer med dette fant vi ut at jeg skulle lage ny porsjon, i stede for å kjøpe. Jeg har nemlig oppdaget at hjemmelaget play-doh har en helt annen holdbarhet enn den play-doh’en man kjøper i butikken. Den play-doh’en jeg skrev om i dette innlegget er nå snart et år gammel, og den lever fremdeles i sitt beste velgående. Den er, om mulig, ennå bedre å bruke i dag enn den var da jeg laget den – og langt bedre enn den «originale» typen du får kjøpt i butikken. Bare man husker å pakke play-doh’en i plast eller en tett beholder når man rydder det vekk, så holder den kjempelenge!

Play doh 2

Oppskriften jeg brukte denne gangen er litt redigert i forhold til den jeg brukte sist. Dette er av flere grunner: vi fikk ikke tak i alun, og vi erstattet derfor det med sitronsyre. Dessuten opplevde jeg at det var alt for lite hvetemel og alt for mye olje i oppskriften jeg brukte sist. Her er oppskriften jeg brukte denne gang, og den synes jeg ble veldig bra.

6 dl mel +  1 dl i «buffer»
1 dl salt
1 ss sitronsyre
5 dl kokende vann
1 dl olje

Ha alt det tørre i en bolle. Hell over det våte, og bland sammen. Kna deretter deigen på bordet, og bruk den ene desiliteren med mel (den jeg har kalt «buffer») og kna til du føler du har en god konsistens på deigen. Bruk gjerne mer/mindre mel hvis du føler for det.

Del deretter deigen i ønskede deler og farg de i fine farger. Bruk gjerne Wilton pastafarger som du kan få tak i her eller på en annen butikk som selger kaketing. Vær obs på at du ikke trenger mye av denne fargen, begynn med en knivsegg, så tar du i mer etter hvert hvis du vil ha sterkere farge.

Ungene mine har hatt stor glede av play doh’en i sommer. Nå er den pakket i plast, og den skal tas frem igjen neste gang vi er på besøk hos svigers. Helt supert! 🙂
Play doh 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.