Aktiviteter for barn,  Diverse,  DIY symaskin,  Håndarbeid og søm,  Redesign,  Symaskin

Back to the 90s – Scrunchies

90-tallet. Det var tider det! Skrukkete badedrakter og digre Adidas-klær. Også scrunchies.

I lang tid har jeg sett at folk syr slike selv. O’ store inspirasjonskilde Instagram har vist meg innlegg etter innlegg, og jeg har tenkt litt sånn: «Javel…? Tror ikke jeg vil sy slike». Men plutselig en dag endret den negative tanken seg, og tonen ble helt annerledes:

«Ja! Det vil jeg også sy!».

Amanda ble med meg på syrommet. Hun satt rolig og konsentrert overraskende lenge, og hadde ansvar for å klippe av alle tråder som ikke skulle være der. Amanda gjorde en god jobb, og det var koselig å ha selskap på syrommet.

Den første scrounchien jeg sydde var i redesign. Jeg har mye gammelt i skapet som bør fjernes, og her tok jeg tak i en skjorte. Men på grunn av alle innsnitt i skjorta, så jeg at jeg ikke ville få mange scrunchies av den. Derfor la jeg restene av skjorta til side, den har jeg en annen plan for nå 🙂

Men så kom jeg på andre stoffrester som har ligget i alt for lang tid. De måtte passe helt perfekt til dette prosjektet!

Og resultatet synes jeg ble veldig bra. De sterke fargene pyntet veldig godt opp i håret til jentene, og minnene mine om dvasse, burgunderrøde hårstrikk fra 90-tallet forsvant ganske raskt 🙂

Oppskrift på disse fant jeg på youtube (klikk her). Jeg sydde riktignok litt mindre varianter, men fremgangsmåten var den samme. For øvrig en veeeeeldig smart måte å sy scrunchies på. Jeg kan tenke meg at denne metoden fungerer bra på for eksempel pannebånd også.

Hårstrikkene er sydd etter instruksjoner herfra, i nervøs chenille som jeg har kjøpt på Stoff og Stil. Jeg har brukt symaskinen Janome MC5200.

Følg meg på instagram
Følg meg på Facebook
Følg meg på YouTube
Følg meg på Pinterest

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.