Håndarbeid og søm,  Håndstrikk,  Kjole/skjørt,  Klompelompe - Strikk til baby, barn og voksen,  Silver Reed LK150

Andrine sommerkjole

For et par år siden strikket jeg en kjole i Mandarin Classic til Olivia (se her). Mandarin Classic er produsert av Sandnes Garn, men har gått ut av produksjon for lenge siden. Jeg veide kjolen til Olivia, og fant ut at jeg hadde akkurat nok garn igjen til å strikke tilsvarende kjoler til tvillingjentene.

Planen har ligget i bakhodet lenge. I måneder. Ja, kanskje år. Det er litt sånn jeg er. Jeg begynner sjeldent med noe jeg ikke er inspirert til å gjøre. Jeg bare skriver det bak øret, og plutselig en dag finner inspirasjonen meg, og så er jeg i gang.

Denne gangen bestemte jeg meg for å strikke selve skjørtet strikkemaskin. Jeg startet med å strikke rillekanten nederst for hånd, deretter hektet jeg på forstykket/bakstykket hver for seg på strikkemaskinen, for så å strikke helt opp til neste rillestrikk. Den rosa rillestrikken under mønsterdelen står for øvrig ikke i oppskriften, det er det jeg som har strikket inn.

Tvillingjentene ble henrykt da de fikk se sine nye kjoler. De var litt store, men det betyr ikke så mye. De var jo tross alt ROSA! I barnehagen var det ei av de ansatte som gav jentene et laaaangt blikk. Så kom hun bort til meg og spurte: «Er det du som har strikket kjolene? Å, så heldige jentene er!».

På bildet under får dere se litt av sjarmen med å være tvillingjenter. Du ser ei lykkelig jente og ei som er veldig lei seg til venstre. Til høyre har de fått trøstet hverandre, og så er de glade igjen. Livet er godt når man har en trygg tvillingsøster ved sin side!

 

Kjolene er altså strikket etter oppskrift fra Klompelompe – Strikk til baby, barn og voksen. Jeg har brukt strikkemaskinen Silver Reed LK150 på selve skjørtet, resten har jeg strikket for hånd. Garnet jeg har brukt heter Mandarin Classic fra Sandnes Garn, et garn som er utgått fra sortiment for flere år siden.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.