Bursdagsfeiring for 8-åring


Jeg tror mange mødre kjenner seg igjen i situasjonen jeg har vært i denne uka. «Det er bursdag snart. Hva skal vi finne på?». Man spør gjerne sitt barn, og barnet svarer «jeg vet ikke». Det eneste barnet vil ha er masse presanger, god kake, og ha det veldig gøy. Så sitter foreldrene igjen der, da. Med ansvar for å gi det lille, men dog litt kravstore barnet, akkurat hva han eller hun vil ha.

Det er nok mange som har endt opp slik som meg: på internett. Hva skal vi lage? Google bursdagskake+barn og se på bildetreff. «Olivia, kom hit! Nå må du se hva du vil ha!». Og så videre..

Olivia feiret nylig 8-årsdagen sin. Og for andre foreldre der ute, som trenger inspirasjon til sin bursdag, så vil jeg gjerne dele hva vi gjorde i hennes feiring. Hva vi serverte, og et lite referat om hvordan det gikk.

MIDDAG
Vi serverte noe som jeg til slutt kalte for «pølser med hår». Det var enkelt å lage på feiringen, og falt i smak hos alle. Det som var tungvint var at det tok fryktelig lang tid å lage. Men alle tre barna hjalp meg, så det gikk egentlig fint.

Vi hadde ca 20 barn i bursdagen, og jeg brukte ca 30 vanlige pølser og 2 pk spagetti. Jeg hadde også ca 5 barn som kun spiser halal, til de kjøpte jeg halalpølser på IMS, ca 10 pølser. I tillegg hadde jeg lagt til side noen pølser og noen lomper, i tilfelle noen ikke ville ha «pølser med hår». Kun et barn spiste pølse med lompe.

KAKER
Siden Olivia ville invitere hele klassen, ønsket hun å ha «guttemuffins». Altså at ikke alt skulle være rosa og jentete. Når det er sagt så ble ingenting rosa og jentete denne gangen. Men guttemuffins fikk hun likevel. Jeg fant oppskrift på vanlige vaniljemuffins (jeg brukte denne) og smørkrem (denne). Så kjøpte jeg en ny tipp til sprøyteposen min (slik en), og på nille fant jeg fotballer (slike). I tillegg brukte jeg litt grønn/brun farge for å farge smørkremen (cacas pastafarge).

Resten gikk av seg selv. Eller. Det gjør det selvsagt ikke. Det er mye arbeid å lage bursdagsmuffins når tre barn har lyst til å hjelpe, og alle tre synes de to andre får hjelpe mest. Og de to som synes synd på seg selv griner, mens den tredje prøver å hjelpe meg. Og så videre. Men muffins ble det likevel 🙂 Og de ble en skikkelig hit i bursdagen!

AKTIVITETER
Flasketuten peker på/gaveoverrekking. Den flasketuten peker på skal gi gaven sin til bursdagsbarnet. Den som har gitt gaven snurrer flasken på nytt og setter seg ved matbordet, vekk fra leken. Resultat hos oss: Vi ble ikke ferdig (det sa jeg før vi begynte at vi holdt på helt til maten var ferdig og at alle ikke ville rekke det). Men det gikk litt hett for seg, noe som endte med at en gave som ikke skulle bli åpnet ble åpnet, og ei jente ble veldig, veldig lei seg. Men det ordnet seg heldigvis til slutt.

Danseleken/aktivitetslek: Olivia ville ha danselek, men vi ble enige om «aktivitetslek» i stede for siden det var en del gutter der. Planen var at de skulle leke mens vi spilte musikk, og at alle måtte fryse i posisjon når musikken stoppet. Den som beveger seg når det ikke var musikk var ute av leken. Resultat hos oss: Vi rakk det rett og slett ikke!

Sangforestilling: Det var noen jenter som ønsket å synge et par sanger til bursdagbarnet. Når de sang var det flere som ønsket å synge, så det ble en liten minikonsert. De fikk stå på et bord og sang før vi serverte kaker. Guttene var kanskje ikke like interessert i denne aktiviteten, men jentene koste seg masse. Og når dagen var omme og jeg spurte Olivia hva hun likte aller best, så var dette en av de tingene hun nevnte.

Nå skal det også sies at vi feiret bursdagen på jobben min, og her hadde vi fri tilgang til gymsal. Det er klart at når man har det, så er det ikke så veldig viktig med arrangerte leker. Det som derimot er viktig er å passe godt på. Det var et par barn som begynte å grine pga litt voldsom lek i gymsalen.

Alt i alt. Strålende fornøyd klasse. Strålende fornøyd bursdagsbarn. Og utslitte foreldre. Jeg tilbrakte hele 7 timer på skolen for å arrangere dette. Men hva gjør vi vel ikke for de små hjertebarna våre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.