Fanakofte igjen!


Jeg har strikket 4 fanakofter i kauni. En til meg selv, en til min mor, og en til hver av tvillingjentene mine. Men eldstejenta har aldri fått. Jeg har sagt flere ganger at jeg sikkert kan strikke en til henne også, men det har aldri blitt noe av. Helt til vi stilte til fotoshoot for min mor. Jeg ville at «alle» skulle ha på seg fanakofta si på et av bildene.  Det er masse arbeid å strikke disse fanakoftene, og jeg har lenge hatt lyst til å ha alle på et bilde.

Foto: Synnøve G. Solberg

Men.. Det var ei som ble litt lei seg etter denne fotoshooten. Hun følte seg litt utenfor fordi hun ikke kunne bli med på bildet. Hun ble med på en haug med andre bilder, men akkurat her passet hun ikke inn. Eldstejenta har nemlig ikke fanakofte, og nå var det endelig på tide å gjøre noe med det.

Jeg fant et garn på en butikk som heter Camelia som holder til på Ganddal. Garnet heter Mille Colori, Socks & Lace Luxe, av en garnprodusent som heter Lang Yarns. Dette garnet hadde en flott fargeprofil som matchet fanakoftene jeg hadde strikket ganske bra, men i tillegg til det var det gullfarger spunnet inn i garnet. Dette var veldig flott, og alle hjerter var glade.

At garnet jeg hadde valgt var ulikt fra kauni fant jeg fort ut da jeg begynte å strikke. Det som er flott med kauni er at man må strikke ganske mye før garnet skifter farge. På den måten får vi den gradvise endringen av farge som blir så utrolig flott på alle plagg. Mille Colori hadde veldig korte partier mellom hver farge, noe som hadde passet langt bedre på sokkestrikk enn på genserstrikk. Derfor kjøpte jeg noen utvalgte farger i Silke Alpakka som passet inn i garnet, og føyde på noen partier med denne fargen for å «forlenge» fargene noe. På ermene har jeg strikket kun med Mille Colori-garnet, men på selve genseren og bolen kan du se at jeg har strikket annen hver rekke med Mille Colori og Silke Alpakka. Det svarte garnet er strikket i Babyull Lanett.

Resultatet ble såpass bra at tvillingene heller ville ha Olivia sin kofte enn sin egen. Men typisk nok.. Da Olivia, 9 år, skulle ta på seg kofta i størrelse 10 år, ble skuffelsen stor. Kofta var nemlig alt for liten.

Hva gjør man da? Jo, da legges genseren ut til salgs. Denne gangen la jeg den rett ut på finn.no – og genseren ble solgt med en gang.

Nå har jeg strikket 5 fanakofter – men likevel er jeg i gang med den sjette. Jeg forsøker en kopi av koften ovenfor, denne gangen i størrelse 12 år..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.