17. maiskjørt!


Den korteste årstiden er våren. Det føles i hvert fall slik. I helga frøys jeg, og brukte boblejakke når jeg gikk ut. I dag sitter jeg på verandaen i overskyet vær, og temperaturen er mild og herlig. Overgangen fra vinter til sommer kommer noen ganger som et sjokk, og på den måten kan våren se ut til å forsvinne litt mellom de to «store» og litt voldsomme årstidene.

Likevel er det våren som er min favorittårstid. Jeg elsker å gå å putle med blomstene mine, så noen frø og sette noen løk i jorden. Høste urter og slå plenen. Når alt det er gjort kan man hente strikketøy og lydbok, finne seg en lun krok, og strikke litt.

For en stund siden la jeg ut en oppskrift på et swirl-skjørt strikket på strikkemaskinen Silver Reed SK280. Skjørtene jeg har strikket etter denne oppskriften har barna mine, spesielt den ene tvillingjenta, brukt flittig. Og det er ikke så rart – det er jo et veldig flott skjørt!

I anledning våren og kommende høytidsdag, 17. mai, fant jeg ut at jeg ville strikke en 17. mai-variant av dette skjørtet.

Skjørtet består av forkortede rekker og x antall rekker glattstrikk. Her har jeg fordelt fargene hvitt-blått-hvitt på glattstrikken, mens alle forkortede rekker er strikket med rødt garn. Jeg har ikke forklart hvordan jeg gjorde det i denne oppskriften som du kan kjøpe til 25 kr, men du klarer det kanskje selv? Hvis ikke kan du gjerne kjøpe oppskriften, sende meg en beskjed, så kan jeg hjelpe deg 🙂

Nå er vesla klar til 17. mai! Hipp, hipp, hipp, hurra!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.