Fanakofte i kauni


En dag for omtrent 4 måneder siden snublet jeg tilfeldigvis over litt kauni i en butikk på Vinstra i Gudbrandsdalen. Jeg hadde hørt mye snakk om kauni på ymse internettmedier fra før, og garnet har alltid vekt min interesse. Men jeg har aldri hatt garnet mellom fingrene eller sett fargene «live». Da jeg hadde det garnet rett fremfor nesa, klarte jeg simpelthen ikke å la være å kjøpe et nøste, og da var kun en ting som var aktuelt å strikke: FANAKOFTE!

fanakofte_kauni2

Men det var altså kun det jeg kjøpte: ET nøste på 100 gram. Typisk meg. Da jeg kom hjem fra ferie og var klar til å strarte strikkingen av denne fanakofta, ble jeg litt stresset for at jeg hadde kjøpt for lite kauni. Det å få tak i et nytt nøste i AKKURAT lik innfarging var jeg jammen ikke sikker på om var så lett. Så nok en gang tok jeg google fatt, og etter et søk på kofte + kauni, fant jeg til slutt ut at det var andre som hadde strikket en tilsvarende kofte med kun 100 gram kauni. Så fort jeg fant ut av det var jeg rask til å springe til nærmeste garnbutikk, der jeg gikk til innkjøp av dette heftet. Ikke lenge etter var jeg i gang med strikkingen.

Men så fikk jeg ny jobb, og strikkingen gikk trått. Sakte men sikkert gikk det fremover, men med trykk på sakte, dessverre. Omtrent 3 måneder etter at jeg la opp de første maskene på vrangborden nederst på genseren, festet jeg siste knapp, og hadde en ferdig kofte. Men det passet egentlig helt perfekt, for på det tidspunktet var det omtrent 17 grader på arbeidsrommet på skolen jeg jobber på, og varme klær var MEGET etterlengtet, for å si det mildt.

Genseren satt som et skudd, og jeg elsket den fra første øyeblikk! Den skal nok bli mye brukt fremover!

Genseren er altså strikket etter oppskrift fra dette heftet, og garnet jeg har brukt er kauni (det garnet som skifter farge) og garnet Alv i dobbel tråd (det sorte garnet). Oppskriften er beregnet på Peer Gynt, og det gikk veldig fint å erstatte garnet med kauni uten å endre oppskrift/pinner.

Bildene er forøvrig tatt av min flinke fotografmamma 🙂

fanakofte_kauni2

fanakofte_kauni1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.