En pose med klær til Amandaprosjektet 2


IMG_2347I går dro jeg på en impulstur til Sandnes Garn Fabrikkutsalg. Da jeg kjørte inn til butikklokalet, reagerte jeg på at det var så mange biler utenfor. Det var litt merkelig at det var så mye biler der, klokken hadde bare så vidt passert 10 på formiddagen.

Det var 30% rabatt på alt ordinært garn! HURRA! Det forklarte folkemengden 🙂

Jeg hadde tenkt å kjøpe garnet Duo til en poncho jeg skal strikke til meg selv, men jeg måtte titte på litt andre alternativer siden det først var rabatt på alt ordinært garn. Oppskriften på ponchoen anbefalte Tove, og da jeg sto forran hyllene med Tove ble jeg nesten paff. Utrolig flotte farger!! Duo garnet ble brått fjernet fra handlekorgen, og inn kom nøste på nøste med Tovegarn i en nydelig rosafarge. Hurra, som jeg gleder meg til denne ponchoen blir ferdig!

Fornøyd (og litt giret) gikk jeg til kassen for å betale. Jeg fikk en pose, og de fikk en pose. Jeg fikk en pose full med Tovegarn i en nydelig rosafarge, de fikk en pose med 4 pledd og 4 luer som jeg gav til Amandaprosjektet.

Det siste tilskuddet i denne posen er dette teppet. Et litt større teppe enn de andre jeg strikket tidligere, ca 80×80 cm. Strikket med dobbel tråd Lanett på strikkemaskinen LK150.

Slik gjorde jeg det: Jeg la opp 2 masker, økte en maske i hver side annen hver rad helt til jeg hadde den bredden jeg ønsket. Deretter felte jeg en maske i hver side annen hver rad helt til jeg sto igjen med 2 masker. Jeg brukte denne metoden i kantene, som jeg også har brukt på de andre pleddene jeg har gitt til Amandaprosjektet. Når jeg økte ble dette en fin kant som rullet seg helt perfekt. Når jeg felte ble det en smalere kant som la seg flatt og pent. Neste gang jeg bruker denne teknikken på et pledd vil jeg forsøke å få det likt på alle kanter – men når det er sagt synes jeg at teknikken passet PERFEKT som kant på et slikt pledd. Ingen hekling rundt! Så deilig 🙂

Jeg har pyntet litt på pleddet for å få det unikt. En blomst er plassert midt på pleddet, og noen dusker er sydd fast i kantene med en skikkelig kontrastfarge.

Utstyret jeg bruker for å lage blomster kan du lese om her. Disse kan du få kjøpt på nettbutikken min for 149 kr + frakt.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “En pose med klær til Amandaprosjektet

  • Synnøve

    Å så fint! Gleder meg til å se ponchoen!
    Og veldig snilt av deg å strikke til amandaprosjektet. Kunne tenke meg å gjøre det selv også!

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Ja, det er absolutt å anbefale å levere til amandaprosjektet. Søk etter amandaprosjektet på facebook, og se om de har egen gruppe for levering på sykehusene på sørlandet. Vips, så er du i gang 🙂