Strikkemaskinportalen 4


I den siste uka har jeg grublet på en idé. Det hele begynte på facebookgruppa «Strikkemaskinvenner«, da en der mente at noen burde samle en oversikt over hvor man kan få tak i oppskrifter som man kan bruke til strikkemaskin. Jeg tenkte med én gang at det var en sak for meg og denne bloggen, en enkel liste over linker skulle jeg få til.

Men jeg hadde lyst til å få til mer enn det.

Da jeg var nybegynner på strikkemaskin irriterte jeg meg stadig over at det fantes veldig lite informasjon om dette på norsk. Det var en del å finne på youtube, men noen ganger er det også grenser for hvor mange videoer man orker/gidder å se igjennom, når videoene ofte varer i 15 minutter hver, og du i bunn og grunn ikke forstår noen ting. Ikke vet man hva man skal søke etter heller. Jeg savnet en informasjonskanal på norsk, og det er derfor denne bloggen har blitt til det den er i dag.

Men dette er min personlige blogg, og en informasjonskanal for strikkemaskin kan jeg ikke påstå at det er. Men det burde vel ikke være umulig å lage? Dette begynte jeg å tenke på da denne strikkemaskinvennen slang ut et ønske om en liste med linker.

Idéen ble etter hvert til noe håndfast – og nå har jeg tatt steget og publisert en ny blogg – som jeg ønsker skal bli en slags informasjonskanal for strikkemaskinfolk. Jeg har laget et nytt nettsted, maskinstrikkere.tidtilovers.com, og idéen min er som følger:

Innhente innlegg fra andre bloggere

Det er mange som strikker på strikkemaskin, og noen av dem blogger om det. Denne bloggen henter inn RSS-feeds fra andre strikkemaskinbloggere (ingenting er publisert uten tillatelse fra forfatteren av bloggen), legger inn et utdrag av innleggene og fører leseren videre til den originale bloggen. Alle innlegg lager jeg kategorier og stikkord på, slik at det skal være enkelt å finne det igjen. Ønsker du å se hva slags luer andre har strikket på strikkemaskinen? Trykk på «luer» i stikkordskyen til høyre, så får du en oversikt. Ønsker du en oppskrift? Trykk på «oppskrift» i den samme stikkordskyen, så kommer en ny oversikt. Lurer du på om du skal kjøpe deg en Silver Reed LK150 strikkemaskin, og vil se hva andre har strikket på den maskinen? Trykk på «Silver Reed LK150» under «kategorier», så får du en oversikt. Kanskje du lurer på om det finnes oppskrifter beregnet til en LK150? Bruk filterfunksjonen og velg «LK150» fra kategorier og «Oppskrifter» fra stikkord. Trykk «Submit», og du får en oversikt. Skjønner du tegningen?

Jeg har hentet tillatelse fra 5 bloggere om å hente innleggene deres. Ingenting blir publisert i sin helhet på denne bloggen. På alle innlegg blir mesteparten av teksten slettet, slik at leseren må klikke seg inn på originalbloggen for å lese alt. På denne måten vil jeg ikke stjele lesere fra andre bloggere, tvert i mot øke antall lesere på deres blogger. Innlegg som ikke har med strikkemaskin å gjøre vil ikke bli publisert.

Hvorfor jeg gjør dette?

 • Fordi jeg elsker å lese andres blogger for å bli inspirert.
 • Jeg digger å ha muligheten til å bruke de verktøyene jeg er godt kjent med (f.eks wordpress) for å lage noe som kan inspirere andre.
 • Jeg er rett og slett blitt litt strikkemaskinnerd, og alt med strikkemaskin er gøy 😉

Strikkemaskinportal

Med tid og stunder ønsker jeg å legge ut all informasjon som tenkes kan om strikkemaskin her. Slik nettstedet ser ut i dag er nok bare en begynnelse – både med tanke på innhold og antall bloggere. Jeg tror det å strikke på strikkemaskin er på vei opp og frem, og flere og flere kommer til å begynne med dette. Kanskje «Strikkemaskinportalen» kan være en hjelp i den så-godt-kjente-og-en-smule-kjipe nybegynnerfasen? De mest hardbarka strikkemaskinfolk som har strikket på strikkemaskin halve livet sitt vil kanskje ikke ha like stort utbytte av et slikt nettsted, men jeg håper likevel at det kan bli satt pris på av alle 🙂

Videre planer for strikkemaskinportalen

 • Jeg jobber med å lete frem gode youtubekanalene, og legge videoene til som innlegg. Det vil si at hvis man søker på «Instruksjoner» i stikkordskyen til høyre, eller «Youtube» under kategorier, finner man noen videoer derfra. Jeg har foreløpig hentet noen innlegg fra min egen youtubekanal – dette for å teste ut funksjoner. Jeg har også så smått begynt å hente innlegg fra Diana Sullivan sin kanal. Jeg har flere (mange) på ønskelisten, og det kommer etter hvert.
 • Jeg ønsker å la dette være en plass der man kan finne hjelp. «Å nei, jeg må bytte en nål! Hvordan i alle dager gjør jeg det? Hmm… La meg sjekke Strikkemaskinportalen». Vedkommende skriver «Skifte nål» i søkerfeltet, og har du sett – der kom det en youtubevideo som viser hvordan man gjør det. Så mye enklere enn å bla i manualen til strikkemaskinen (hvis du har en SK280 da, vel å merke). Denne «kunnskapsdatabasen» ønsker jeg at skal bli STOOOOOOR! 🙂

På utkikk etter bloggespirer

Skriver du blogg om dine strikkemaskinaktiviteter? Hjelp meg til å få dette nettstedet større, og ta mer enn gjerne kontakt med meg!

 

Det er mye arbeid som gjenstår, jeg står bare i startgropa på noe jeg håper kan bli interessant. Følg gjerne arbeidet på maskinstrikkere.tidtilovers.com


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Strikkemaskinportalen

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Det er ment som en portal for alle slags strikkemaskiner. De som har skrevet hvilken strikkemaskin de bruker i innleggene sine, har jeg markert dette som «Kategori». Spesielt med tanke på «Instruksjoner», som ofte kan være ulikt fra maskin til maskin, så kan dette være nyttig å spesifisere hvilken maskin de har brukt. Der de ikke har skrevet hvilken strikkemaskin de har brukt, har jeg ikke markert dette.

 • Ingrid

  Så utrolig bra at du vil bruke tid på å samle alt dette 🙂 Tusen takk! Jeg har lest en god del av dine innlegg om maskinstrikk, både før og etter jeg kjøpte meg strikkemaskin, og jeg synes at du skriver bra! Denne portalen går rett i favorittlinker/strikkemaskin, for kommer jeg garantert til å følge med 🙂

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, det setter jeg stor pris på. Jeg er glad hvis jeg kan bidra til inspirasjon og hjelp for andre strikkemaskinfolk – og da håper jeg at også strikkemaskinportalen kan bidra til dette 🙂