Halssjal i kasjmir og silke 2


IMG_2575Jeg har hatt en pause fra sjalstrikkingen en god stund nå. Det er godt å variere litt på det man driver med, for hvis en holder på med det samme hele tiden, går man fort lei. Jeg blogger alltid om de plaggene jeg har laget, men et av sjalene jeg strikket i forrige «periode» fikk jeg aldri blogget om. Jeg har hele tiden hatt andre innlegg som har kommet først i køen av innlegg, og sjalet har blitt nedprioritert, gang på gang.

Men nå har jeg begynt en ny livsstil. Noen slanker seg. Andre skal slutte å røyke. Jeg skal slutte å utsette ting. For jeg er en mester til å utsette ting. Jeg kan legge en ting på kjøkkenbenken og tenke til meg selv at «den skal jeg rydde senere». Denne tingen kan ligge på kjøkkenbenken i dagesvis før jeg får fjernet den. Slik har det vært med alt. Klesvask, rydding av hus, handling av mat («jeg venter til i morgen med å handle»), påfylling av bensin på bilen («jeg kan sikkert komme meg til jobb et par ganger til før jeg må fylle»), ja, til og med håndarbeid – der jeg til stadighet prioriterer det «gøye» og nedprioriterer alt annet.

Den nye livsstilen handler altså ikke bare om å gjøre ting med en gang, men også å prioritere det som har vært utsatt lengst. For det å utsette ting til stadighet er fryktelig slitsomt. Hver gang jeg ser på kjøkkenbenken så tenker jeg på alle tingene jeg må rydde. Det er jo en konstant påminnelse om at jeg må gjøre noe fornuftig, og når jeg hele tiden nedprioriterer det, ja, da får man litt dårlig samvittighet. Så nå har jeg ryddet i garderobeskapet i gangen, jeg har begynt den møysommelige prosessen det er å rydde på loftet, det er ryddigere på kjøkkenet enn noensinne – og jeg har plukket frem de blogginnleggene som jeg av en eller annen grunn har nedprioritert tidligere.

IMG_2576Så her kommer det altså! Et nydelig sjal som jeg har strikket i en tråd 100% kasjmir (2/26) og en tråd 100% silke (2/60). Kombinasjonen kasjmir/silke er jeg ikke den første som har oppdaget – men likevel var jeg forbløffet over hvor flott det ble. Der kasjmiren gir et varmt og florlett preg, fyller silkegarnet opp med litt hold, tyngde og glans. Resultatet er et eksklusivt plagg med gode egenskaper både praktisk og visuelt.

Jeg har fått bestillinger på flere sjal, så når jeg er ferdig med den genseren jeg strikker på nå, er det bare å hive seg rundt for å komme i gang. Kanskje det blir kasjmirsjal, kanskje det blir alpakka? Hvem vet – vi får se hva slags inspirasjon som slår meg når jeg setter i gang 🙂

Dette sjalet har jeg lagt ut til salgs. Les med her hvis du er interessert.

 

Teknikker jeg har brukt på dette sjalet:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Halssjal i kasjmir og silke