Stell av strikkede klær


IMG_0456For et års tid siden skrev jeg et innlegg om stell av ferdige strikkede klær. Jeg roste strykejernet og dampens effekt, og var helt i himmelen av dets resultat!

Men nå som det har gått et år, har jeg fått en ny formening om dette emnet.

IMG_0476Jeg kjøpte boken Stilfull Strikk for en stund siden. Når jeg kjøper nye håndarbeidsbøker leser jeg ofte igjennom tips og triks forfatteren har. Noen ganger skummer jeg fort igjennom, andre ganger leser jeg litt mer nøye. Det kommer selvfølgelig an på hva som står skrevet! Lene Holme Samsøe, forfatteren av Stilfull Strikk, skrev mye interessant. Blant annet skrev hun hvordan hun stelte klærne hun hadde strikket etter at de var ferdige. Hun heiv de i vaskemaskinen, hun. Det gjør ikke jeg! Ikke et nytt og rent strikket plagg, nei. Men etter at det var vasket, la hun plagget på varmekabler, formet tøyet i fasong, og lot det tørke slik. Det likte jeg. Og jeg har benyttet meg av metoden siden! Det er enkelt å forme plagget, plagget holder fasongen veldig bra og ikke minst er det en lettvinn metode. Ikke noe strykejern og strykebrett, og en damp som får enhver husmor til å svette.

Så det var dagens tips! 🙂 Har du lyst til å lese litt mer om dette temaet, klikk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.