100% kasjmirgarn i nye farger til salgs!


IMG_2795Endelig er det nye kasjmirgarnet klargjort for salg!

Jeg har tidligere lagt ut dette garnet for salg, og nå har jeg utvidet sortimentet med 3 nye farger. Garntypen er fremdeles  den samme, 100% kasjmir i tykkelse 2/26.

Det har blitt mye oppdrag på meg den siste tiden, men likevel har jeg fått litt tid til å prøve ut dette  kasjmirgarnet. Det er litt viktig for meg å virkelig gjøre meg kjent med garnet og dets kvaliteter, siden et  av målene mine med å kjøpe det inn, er å få solgt det videre.

Garnet har sine fordeler og ulemper. Fordelene er at det er kasjmir. Det det er utrolig lett, og samtidig godt og varmt. Jeg har tidligere strikket flere sjal av denne typen, og jeg har fått skeptiske blikk som sier «dette kan da ikke være noe varmt». Vi er vant til at ull veier litt. En mariusgenser i Smart eller Peer Gynt til en voksen veier gjerne 600 gram. En lue veier kanskje 100 gram. Så kommer jeg hit med et sjal som veier under 50 gram. Det er tynt som bare det, og  virker ikke varmt i det hele tatt. Men så tar de det på seg. Og så blir det værende rundt halsen. Det blir ikke tatt av før det går lang tid. Og varmen er behagelig. Det er ikke varm og klamt, slik ull ofte kan være. Det er ikke tungt og det klør ikke. Det har alle gode egenskapene til ull – og litt mer. Fordi det er ikke bare varmt – det er også utrolig flott!

Ulempen til garnet er vel helst at det er så tynt. Jeg har vel konkludert med at det ikke egner seg så veldig godt på en finstrikker når man strikker med kun en tråd. Det er utrolig synd, fordi det blir så utrolig flott når man strikker med så tynt og lett garn. Problemet er, i hvert fall med min strikkemaskin, at tråden har lett for å hekte seg opp i børstene på sleden. Når det skjer ryker tråden, og halve arbeidet detter av nålene. Sannsynligvis blir dette problemet mindre når jeg får kjøpt meg nye børster til sleden, men enn så lenge har jeg gitt opp strikking med 1 tråd.

Så nå har jeg begynt å strikke med dobbel tråd. Og da jeg så resultatet må jeg innrømme at jeg ble ganske ivrig. Resultatet ble litt tykkere og tettere, og dermed egner det seg mye bedre til klær. Jeg ble nylig ferdig med et babyteppe og en body i dette garnet, og resultatet ble veldig bra. Det veier fremdeles veldig lite – fordi kasjmirull er et garn som er lett i kvalitet. Men nå er det litt mer hold i både tråden som blir strikket med, og sluttresultatet på plagget.

IMG_2794Jeg gleder meg til å bli ennå bedre kjent med dette garnet. Men vi får se om tiden strekker til før sommerferien – jeg har mange spennende prosjekter på gang 🙂 Uansett har jeg garnet til salgs, om noen andre ønsker å prøve seg frem med et nydelig kasjmirgarn.

Ting jeg har strikket med denne typen kasjmirgarn

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2796

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.