Nye varer til salgs: 100% kasjmirgarn 2


IMG_2436Da er kasjmirgarnet mitt endelig klar for salg!

Jeg synes det er viktig å gjøre seg godt kjent med garnet, dets kvalitet og egenskaper, før jeg selger det videre. Etter en del prøving (og feiling), har jeg kommet frem til hvordan garnet fungerer på både strikkemaskin og strikkepinner, og jeg sier meg godt fornøyd slik det fremstår.

På strikkemaskin er det en utfordring å strikke med kun en tråd av dette garnet. På grunn av dens florlette og tynne kvalitet, har tråden lett for å ryke hvis det går noe galt i strikkeprosessen. Med et tykkere garn vil sleden kjøre seg fast, og du kan rette problemene og strikke videre. Med dette garnet setter ikke sleden seg fast når det går noe galt, derimot ryker tråden, og deler av arbeidet faller av strikkemaskinen. Men så lenge du vet hva du driver med, strikker med riktig teknikk på strikkemaskinen, fører sleden over nålsengen i en jevn fart, og sørger for at tråden fra nøstet som garnet kommer fra henger fritt, er det en fryd å strikke med også på strikkemaskin.

Strikker du med 2 tråder samtidig, slipper du disse problemene. Med 2 tråder samtidig fungerer dette garnet også flott på strikkepinner. Jeg anbefaler å bruke 2,5 mm strikkepinner.

Jeg må også si at garnet er utrolig drøyt. Jeg strikket et sjal i dette garnet som jeg blogget om for noen dager siden. Dette sjalet veide intet mindre enn ca 40 gram når det var ferdig! Det vil si at du kan strikke deg et nydelig kasjmirsjal av bare et av disse nøstene!

Har du lyst til å prøve kasjmirgarn selv? Se nettbutikken min for mer detaljer og pris på dette garnet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Nye varer til salgs: 100% kasjmirgarn

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Hei 🙂 Takk, ja – jeg synes også dette er spennende! Jeg håper på å kjøpe inn litt flere farger etter hvert, og også litt tykkere garn. Men jeg må føle meg litt frem på markedet først, fordi dette garnet er innmari dyrt i innkjøp – og da må jeg vite at jeg kan få solgt litt også 🙂