Flettesjal


IMG_2444Det har blitt mange sjal på meg den siste tiden. Slik er det når man tester ut nye oppskrifter, det blir en del prøving og feiling og det blir en del ting som må rekkes opp igjen. Men den som ikke gir opp når vel sitt mål til slutt. Eller var det virkelig slik?

Dette sjalet ble til i hodet mitt en kveld jeg ikke fikk sove. Jeg hadde snudd døgnet litt etter en lat påskeferie, og mens alle de andre lå og sov, lå jeg og stirret i taket. Om jeg ikke fikk sove på grunn av at jeg hadde snudd døgnet en smule, eller om jeg ikke fikk sove fordi jeg grublet så innmari på disse strikkemaskinprosjektene mine vil vi nok aldri få vite. Uansett fikk jeg en idé denne kvelden/natten, og jeg ble så ivrig at det var like før jeg kledde på meg for å strikke en prøvelapp midt på natten. Heldigvis klarte jeg å ta meg sammen, og prøvelappen ble strikket dagen etterpå i stede.

Når planen var nedtegnet på pair, og strikketøyet formet seg forran meg på strikkemaskinen (LK150), innså jeg at det ikke ble helt som jeg hadde trodd. Det var like før jeg tok hele arbeidet av strikkemaskinen for å prøve på nytt.

Men det er jeg veldig glad for at jeg ikke gjorde!

IMG_2441For dette sjalet ble jeg veldig fornøyd med! Det er strikket i 100% ull, et garn jeg egentlig kjøpte til toveprosjekter. Men jeg er ikke så «tovete» av meg, så garnet har blitt liggende veldig lenge uten å ha blitt brukt. Helt til nå. Sjalet ble stort og varmt og godt, og det ble som en perfekt erstatning for en poncho. En poncho gir samme effekt, det er varmt å ha på seg uten at det blir klamt, fordi det sitter så løst på kroppen. Problemet med en poncho er at den fort er i veien når man skal gjøre ting. Bøyer du deg frem så blir forstykket på ponchoen i veien. Men når man bruker et sjal av denne typen skjer ikke det  for du har sjalet på ryggen og over armene (slik som på bildet til høyre) – ikke foran på kroppen. Det passer helt perfekt til min kroppstemperatur. Jeg elsker å gå i singlet, men det kan fort bli kalt. Et slikt sjal over skuldrene er helt PERFEKT for meg.

Jeg ble ferdig med sjalet for noen dager siden, og det har vært i bruk hver eneste dag! Dette sjalet skal jammen bli mye brukt fremover, det er helt sikkert.

Oppskriften på sjalet tar form, og nå er den snart klar. Jeg må bare omgjøre oppskriften til finstrikkeren, og strikke en ny variant av sjalet av kashmirgarnet mitt. Håper det blir like vellykket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.