Felleskjøpetkolleksjon versjon 2


Hvem skulle vel trodd det.. Barn nummer seks, altså! Den søstera mi er jammen litt av ei dame! Jeg er imponert.

Nummer fem fikk en sydd felleskjøpetkolleksjon i dåpsgave. Som seg hør og bør burde jo nummer seks også få det.

Omtrent 6 måneder før dåpen begynte jeg å planlegge. Det falt meg inn at jeg skulle strikke denne gangen, og jeg tok derfor turen til Sandnes Garn nok en gang. Når man skal ha noe spesielt er det sjeldent man finner det blant «billiggarnet». Man må ofte ta til takke med fullpris fordi man ikke har noe alternativ. Men denne gangen var faktisk et unntak. Jeg sprang rett på en pakke med en kilo garn i perfekt felleskjøpetfarge til en pris om var langt i fra fullpris. Jeg tok riktignok med noen nøster i fullprisgarn i gul/grønn kontrastfarge, men likevel ble jeg meget fornøyd med fangsten.

Vel hjemme, ungene i seng, og litt over en kilo med garn i posen. Hva nå? Med klompelompe og noen hefter fra Sandnes Garn i fanget begynte jeg å se konturene av en spennende dåpsgave.

Først satte jeg i gang med å strikke en dress som jeg fant i dette heftet. Oppskriften var egentlig en mariusdress, tror jeg. Men som bildet røper, ble det ikke mariusmønster ut av det jeg strikket. Som seg hør og bør må jo et barn med gener fra en norsk bonde ha en felleskjøpetdress med traktorknapper 🙂

Nest ut satte jeg i gang med å hekle. Det er sjeldent jeg har lyst til å hekle, men når jeg først er i gang med heklenåla, kjenner jeg at det er en god avveksling fra strikkepinnene. Ut av dette prosjektet ble det altså et lite babypledd.

Deretter kom plaggene som perler på en snor. For jeg hadde selvsagt bestemt meg for at jeg skulle bruke opp alt garnet jeg hadde kjøpt. En kilo, altså. Det blir en del strikkeklær av det!

Nå var det Klompelompe jeg fant oppskrifter fra. Først en genser…

Deretter en bukse…

…som til sammen ble litt av et par 🙂

Etter alle disse plaggene begynte det å røyne på med garn. Bare et par nøster igjen nå. Hva kan jeg strikke da? Joda, da kom lua og skjerfet, også dette fra Klompelompe!

Nå var det ikke mye garn igjen. Jeg tipper det var i underkant av 50 gram igjen i tre forskjellige farger. Da var jeg lei av både grønnfarge og småstrikk, så jeg la garnet sammen med restegarnet mitt, og sa meg selv fornøyd med produksjonen.

Dåpen kom og gikk, og julen kom og gikk den også faktisk, før jeg fikk blogget om dåpsgaven. Nå er dåpsbarnet snart fem måneder, og tøyet som jeg stort sett strikket i størrelse ett år, passer ennå ikke. Men snart kommer nok en småtass på besøk til tante Ingunn med grønne klær.

Håper jeg 🙂

Alt er strikket med et garn tilsvarende Smart fra Sandnes Garn, men det var ikke Smart. Litt tykkere, tror jeg. Det er slike ting man får tak i på Sandnes Garn Fabrikkutsalg 😉 Ellers har jeg strikket etter oppskrifter fra Klompelompe og dette heftet fra Sandnes Garn. Teppet heklet jeg etter egen oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.