Butikk,  Sjerf/Sjal,  Strikkemaskin,  Youtube

Kasjmirsjal med fletter

IMG_2505Så ble jeg ferdig med nok et kasjmirsjal. Dette ble jeg ikke helt fornøyd med – det vil si – alt ble helt strålende, bortsett fra flettene bak. De ble ikke helt som jeg hadde tenkt i hodet mitt, dessverre, derfor lar oppskriften vente på seg. Jeg har bestilt kasjmirgarn i nye farger, så neste sjal skal sannsynligvis bli hvitt. Fint til en pen 17.-maikjole, for eksempel 🙂 Håper det blir klart i løpet av uken… Men det kommer an på hvor fort DHL kjører 😉

Dette sjalet fikk den ene tvillingdatteren min æren av å vise frem. Sjalet passer egentlig helt perfekt til barn – fortrinnsvis litt større enn dattera mi, men dog. Kanskje et hvitt kasjmirsjal kunne gjort seg over nakne skuldre til et barn som skal være brudepike? Hvem vet. Mulighetene er mange 🙂 Det jeg er helt sikker på, er at kasjmirsjalet er deilig å bruke, uansett alder.

IMG_2516Ønsker du å kjøpe deg et kasjmirsjal? Se her
Ønsker du å kjøpe kasjmirgarn og strikke sjalet selv (sjalet veier omtrent 50 gram)?

Dette sjalet er strikket på Silver Reed SK280, og denne gangen strikket jeg med falsk vrangbord i stede for å bruke ribbapparatet. Dette gjorde jeg fordi ribbapparatet ikke fungerer helt som det skal… Men den falske vrangborden fungerte helt utmerket, også lærte jeg noe nytt i den prosessen: det er mye lettere å legge opp på annen hver nål enn på hver nål med en Silver Reed SK280 (i hvert fall min Sk280). Jeg laget en video som viser hvordan jeg gjorde det, ta gjerne en titt under teksten i dette innlegget! Etter at jeg gjorde dette for første gang, har jeg brukt denne metoden hver gang jeg skal legge opp. For det om du trenger hver nål i opplegget, kan du bruke denne teknikken. Du kan legge opp på annen hver nål, strikke noen rekker, sette inn de nålene du skal ha, og strikke noen rekker til. Da blir det en hullkant i hjelpegarnet – men så lenge hovedgarnet strikkes «vanlig», har det ingenting å si hva du har gjort med hjelpegarnet.

Hvorfor jeg foretrekker å legge opp på annen hver nål? Fordi det ofte blir feil når jeg legger opp med hver nål (se her for hvordan du gjør det). Noen masker strikker ikke som de skal, kantmaskene faller ofte av, og noen ganger ryker hele tråden fordi den fester seg i børstene på sleden. Da er det bare å begynne på nytt… Opplegg på annen hver nål fungerte mye mer smertefritt.

 

Én kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.