System i rotet


Jeg har snakket om dette med å lage system i rotet mange ganger før. Hvordan jeg rydder vekk strikkepinnene har jeg snakket om to ganger før (her og her). Jeg har også lagt ut diverse stories på instagram der jeg har ryddet i både garnlager og stofflager.

Jeg er glad i system, jeg må innrømme det. Men de fleste som er glad i å ha det systematisk rundt seg, er ofte like lite glad i det motsatte: ROT. Når man har tre barn som mener «leking» er synonymt «roting», så er det vanskelig å holde det ryddig i hjemmet til enhver tid.

Men på badet. Kjære barn.. På badet må det da gå an å holde det ryddig??

Noen som kjenner seg igjen? Tannkremsøl på speilet. Vann som ikke bare er nedi vasken, men også rundt på benkeplata. Kanskje det drypper litt ned på gulvet? Tannbørster i alle farger og fasonger utover alt, tannkremtuber uten kork. Også litt leker, selvsagt. Spesielt LOL, som de har forsøkt å endre farger på ved å dyppe de i varmt og kaldt vann.

Jeg har forsøkt ulike tiltak for å i det minste få ryddet vekk tannbørster og tannkremtuber – uten hell. Til slutt fant jeg ut at nok er nok, her må noe gjøres.

Jeg tok med meg ei av tvillingjentene på shopping og skulle finne noe som kunne stå PERMANENT på vasken. Der ungene fikk hver sin personlige kopp der de skulle legge sine ting i etter at de hadde pusset tennene. Vi fant noe som Amanda likte kjempegodt, og deretter bar det hjem. Nå måtte kreative-Ingunn finne på noe smart, for det nyinnkjøpte måtte personifiseres!

Med en farge til hvert navn måtte vel dette bli bra?

Så fort man setter navnet til sitt barn på noe er det plutselig veldig viktig at INGEN andre bruker det. I stede for at tannbørstene ligger over alt, blir det i stede sagt slike ting om kvelden: «Mamma! Noen har satt tannbørsten sin i mitt glass!». Hvis det har skjedd er det som regel min feil, for en gang i blant ligger det fremdeles en tannbørste der den ikke skal ligge. Da slenger jeg den bare tilfeldig i et av glassene – for JEG har ikke kontroll på alle disse tannbørstene. Kanskje neste prosjekt blir å sette navn på SELVE tannbørsten…!

Uansett. Vi er fornøyde, vi. Ordenspersonen inni meg er glad og lykkelig for nytt system. Nå må jeg bare gjør tilsvarende på alle de andre plassene i huset som er litt for rotete..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.