Duk i kunststrikk


Når jeg er ferdig med et prosjekt og skal starte med et nytt, er det ikke alltid utgangspunktet er det samme. Noen ganger har jeg så mange idéer at det er vanskelig å velge hva jeg helst vil gjøre, andre ganger har jeg liksom ikke lyst til å starte på noen ting. De gangene motivasjonen ikke er spesielt høy hjelper det ofte for meg å ta i bruk en teknikk som er varierende fra det jeg har holdt på med den siste tiden. Symaskin i stede for strikkemaskin. Heklenål i stede for strikkepinner. Kanskje jeg tar frem nuperellene mine,  eller kanskje jeg gjør noe helt annet. Da kan jeg for eksempel bruke noen timer på kjøkkenet for å lage god mat, eller ta meg en tur på en eller annen nut/fjelltopp.

Eller kanskje man kan ta frem gamle kunster. Kunststrikk.. Det er nydelig, det!

Denne ble gitt bort i gave til min søster og hennes forlovede som vert(inne)gave. Boka jeg har funnet oppskriften i ligger hos søstera mi i skrivende øyeblikk, og det er eneste årsak til at jeg ikke er i gang med en ny kunstrstrikkduk. For det gav mersmak! Når jeg får boka tilbake blir det nok flere – denne gangen kanskje en jeg kan ha på mitt eget bord 🙂

Jeg hadde ikke nok garn til å fullføre hele duken. Derfor ble avslutningen på duken litt annerledes enn originalen. Men det gjør ingenting. Den ble jo fin likevel 🙂

Oppskriften har jeg funnet i boka «Kunststrikk for alle» av Haldis Kårdal. Dette er en bok fra 1997, så det er mulig biblioteket er den beste plassen å lete hvis du ønsker å strikke en duk som er lik 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.