Kreative aktiviteter med barn


 

IMG_0855Interiør har aldri vært min sterke side. Jeg har alltid overlatt den oppgaven til mannen min, og jeg har aldri tenkt på at jeg kan være flink til det. Likevel har jeg bevist for meg selv (og de andre) at jeg faktisk duger til noe interiørmessig, da jeg pusset opp min datters rom. Resultatet var nok ikke en utdannet interiørdesigner verdig, sikkert ikke en ihuga interiørinteressert heller, men min datter og min mann var svært fornøyd. Og ikke minst var jeg litt stolt av meg selv.

Etter en lang periode med sykdom i hjemmet, har alt som heter oppussing stoppet opp. Har man ikke helse til slikt, skjer det selvsagt ingenting på den fronten heller. Men jeg har fått litt blod på tann, og har lyst til å bidra. Kanskje ikke til ekstrem oppussing – men i hvert fall ønsker jeg å bidra til å få det litt penere rundt oss. Jeg har mange planer i hodet, men tiden er knapp, og jeg tar derfor et lite prosjekt om gangen.

I full konsentrasjon :-)

I full konsentrasjon 🙂

For noen dager siden bestemte jeg meg for å dra en tur på IKEA for å kjøpe noen oppbevaringsbokser til klesskapet til Olivia, pluss noen bokser som vi kunne ha leker i. Man finner alltid mye mer enn man har planlagt å kjøpe når man går igjennom den gigasvære butikken, og en av de tingene jeg plukket med meg var en liten skuffeseksjon. For det første var den i ubehandlet tre, og det liker jeg godt. Da må det males, og da kan man sette et personlig preg på det. For det andre hadde jeg tatt noen mål på pulten hennes før jeg dro, og jeg fant ut at denne måtte passe helt perfekt i en av hyllene i pulten. Jeg røsket den med meg hjem, og lot den stå noen dager før jeg dro den frem igjen.

Men da jeg først dro den frem fikk jeg Olivia med meg. Jeg samlet sammen det jeg kunne finne av maling, kledde Olivia i «malerdrakt» og dekket bordet med plast. Deretter begynte vi å male. Det er lett å se på fronten på hyllen at jeg prøvde å ta ansvar på den siden av skuffene som vender ut. Jeg hadde lyst at det skulle se litt pent ut også. Men Olivia tok oppgaven veldig seriøst, og malte med stor entusiasme med alle fargene hun kunne finne.

Beundrer resultatet!

Beundrer resultatet!

Den nederste skuffen har jeg ikke malt noen ting på, for den hadde så fin barnesjarm. Olivia fortalte meg at prikkene var marihøner og strekene (klusset?) var mark. Merkelig det der, at noe som vi voksne (i hvert fall jeg!) synes er så motbydelig som en liten mark i jorda, synes ungene er det søteste i verden. De var helt gale etter markene i barnehagen i høst. Alle satt langs gresskanten med en spade for å finne flest mulig!

Mark eller ikke mark – hyllen ble flott, den! Nå er skuffene fylt til randen med smykker, hårpynt, leker og annet rot. Helt strålende! 🙂

Selve hylleseksjonen er kjøpt på ikea. Vi har malt med hobbymaling, noen av de er kjøpt på Jula. Skrift og pynt er tegnet på med sprittusj ved hjelp av sjablonger.

IMG_0864

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.