Friske barnehagebukser


21882174748_3d6ee196cf_o

Olivia er der inne et sted, inni «teltet» sitt 🙂

Når jeg er på Stoff og stil for å shoppe, går jeg alltid innom bordet der de har rester til en rimelig pris. Det er nemlig ikke om å gjøre for meg å bruke det nyeste og hotteste stoffet til prosjektene mine. Jeg ønsker å tenke økonomisk, og ikke minst synes jeg det er gøy at jeg har litt spesielle klær. Å bruke det «alle andre» bruker til syprosjektene sine, gjør jo at det som egentlig er unikt og hjemmesydd, ikke lengre er unikt i det hele tatt – men kun en av mange andre nesten like versjoner. Derfor plukket jeg med meg et spennende, stripete jerseystoff fra «billigkroken», og tenkte at det ville passe utmerket til nye barnehagebukser til barna.

IMG_0705Når de sier i barnehagen «Er det du som har sydd busene?», er jeg såpass dum at jeg nesten tar det som en fornærmelse. Jeg har lyst til at klærne skal være så perfekte og flotte at det skal se ut som om det er masseprodusert fra en butikk (eller kanskje spesialbestilt fra en skredder?). Men selvsagt skjønner jeg at de ser at det er hjemmesydd: fra den ene armen henger det kanskje en tråd jeg har glemt å klippe av – ikke minst merker jeg alltid klærne med merkelapper. Men til syvende og sist har det seg slik: de VET at jeg syr og strikker klær til ungene. Da er det jo ikke så rart at de lurer på om det er jeg som har sydd buksene, når alle tre jentene kommer med tre like bukser med et ganske intenst stripete mønster som det kanskje ikke er så lett å få tak i på Hennes & Maurits eller Barnas hus – eller hvor enn du kjøper barneklær 🙂

Disse tre buksene er, nok en gang, sydd etter mønster fra Heilt spesiell & Jubel. Tvillingene sine bukser er den oppskriften som kalles «Brun bukse». Den har pene lommer som gjør buksen riktig flott. Olivia sin bukse er en variant med utgangspunktet i «Retrobukse».

Jeg digger formen på buksene, og jeg synes ungene er skjønne når de har dem på seg – spesielt hvis alle har på seg buksene samtidig 🙂 De er herlige å ha både i barnehage – og når man er med med mamma på jobb (som på bildene her).

IMG_0701

IMG_0689

IMG_0678IMG_0696

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.