Luksussjal i merino/kasjmir/silke 2


IMG_2837Noen ganger blir det litt mye barn og barnepass. Hele tiden, egentlig. Eller, det er ikke alltid for mye barnepass, men det er alltid barnepass. Noen ganger blir det for mye. Det har seg nemlig slik at det så og si er umulig for oss å skaffe barnevakt. Vår nærmeste familie er 2,5 timer unna i bil, og da kan man ikke bare be søster på besøk for å være barnevakt en kveld sånn uten videre.

Men vi klarer oss veldig bra. Vi disponerer energien så godt vi kan, forsøker å aktivisere barna med turer og aktiviteter så godt det lar seg gjøre. Men tre barn såpass tett i alder, er heftig. Og noen ganger er det viktig å kunne dra litt vekk, og puste ut.

Noen drar på byen og tar seg en fest. Andre tar seg en treningstur. Jeg? Jeg pakker med meg strikkemaskinen i bilen, drar på jobb på en søndag, og sitter der i all ensomhet og nyter stillheten med strikkemaskinen. Det vil si – det er jo ikke direkte stille med en strikkemaskin – men jeg nyter stillheten likevel. Det blir en annen type stillhet når man er vant til at barna snakker og maser konstant. Når de ikke er der blir det en helt spesiell ro. Det er utrolig deilig med slike øyeblikk.

IMG_2841Og da er det desto deiligere å komme hjem igjen til barna, etter at man har sniket til seg en liten pustepause en stakket stund. For misforstå meg rett: jeg er så uendelig glad i mine barn, og jeg gjør alt for at de skal ha det bra! Men man må få lov til å ta vare på seg selv også i blant.

Sist jeg stakk avgåde på denne måten, hadde jeg med meg naturfarget Lanett-, kasjmir- og silkegarn, samt LK150-strikkemaskinen min. Planen var å lage et par king size sjal i en deilig garnkombinasjon. Det ene er et sjal jeg har fått bestilling på, og jeg tenkte jeg skulle lage to i samme slengen, så kunne jeg legge det andre ut for salg.

Sjalet er strikket med trippel tråd, den tykkeste i 100% merinoull (Lanett fra Sandnes Garn). Den andre tråden er 100% kasjmir (2/26) og den siste er i 100% silke (2/60). Sjalet er strikket med spenning 6, hvilket gav et løst og luftig resultat. Det ble en fin og romslig størrelse på sjalet, og det gir god varme over skuldrene på disse kalde «sommerdagene» vi opplever nå for tiden.

Sjalet ligger til salgs her til 299 kr.

Å skrive ned oppskriften på flettesjalet ligger på to-do-listen min. Den kommer forhåpentligvis om ikke så alt for lang tid 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Luksussjal i merino/kasjmir/silke

  • Synnøve

    Fint å høre at du har en slik løsning for å komme litt bort! Det er en utrolig god egenskap å kunne trives i eget selskap, ja til og med elske det! Og det kan man når man har en skjønn familie og en forståelsesfull mann. Da blir alenetiden et sted man henter ny energi og skaper vakre ting!
    Lekkert sjal dette, heldig er den som skaffer seg et slikt!