Pannebånd i bursdagspresang


IMG_2539«Happi-ty-ty-ty-Yvonne», sa dattera mi da hun så dette pannebåndet. Det betyr «Happy birthday to Yvonne» 😉

Yvonne er ei skjønn jente i barnehagen til Olivia. Hun hadde nylig bursdag, og jeg og Olivia møtte opp med en liten presang i hånden. Når de åpnet gavene, skjedde det ikke slik jeg er vant til: med innpakningspapir og gaver både høyt og lavt, småhysteriske unger, og liten kontroll på hva som er fra hvem. Nei, det skjedde ved hjelp av en halvannenliter colaflaske. Alle gjestene satt rundt bursdagsbarnet i en ring, hun snurret colaflaska, og den som flasketuten pekte på skulle gi henne sin gave.

IMG_2538Olivia var blant de siste som gav bort sin gave. Det var mulig bursdagsbarnet var noe overivrig i sin tolkning av hvem flasketuten egentlig pekte på, og dermed fikk hun de gavene hun hadde mest lyst på først 😉 Men da flasketuten altså pekte på Olivia, sa bursdagsbarnet nysgjerrig: «Lurer på hva som er i denne lille pakka» (ja, vi hadde nok den minste pakka i pakkehaugen).

Jenta prøvde pannebåndet på seg umiddelbart, og ei av de andre barnehageungene sa henrykt: «Denne kan du ha på deg i barnehagen!». Deretter ble det kastet i haugen med åpnede gaver, og fokuset ble rettet på colaflaska igjen.

Det var en koselig bursdagsfeiring. Jeg er imponert over de som åpner sitt hjem for en haug med barnehagebarn, der de knapt nok kjenner halvparten. Eller eventuelt er det bare meg som ikke kjenner halvparten, fordi Olivia ikke har gått i barnehagen i et år en gang. Uansett om det er det ene eller det andre – jeg håper bursdagsbarnet ble fornøyd med gaven, og at det blir brukt masse fremover.

IMG_2540Pannebåndet er strikket i Mini Duett fra Sandnes Garn. Jeg lagde designet ved hjelp av DesignaKnit, deretter strikket jeg det på en SK280 strikkemaskin. Dette er egentlig en hullkortmaskin, og for at jeg skulle få det som jeg ville ha det, måtte jeg manuelt sette nålene i riktig posisjon for å strikke det tofargede mønsteret. Med litt prøving og feiling fikk jeg det til. Det kommer en youtubevideo om hvordan jeg gjorde dette etter hvert – jeg må bare lage den først 😉

Oppskriften på pannebåndet kommer også snart. Forhåpentligvis i løpet av neste uke.

Nå skal jeg ut på en skikkelig mor-datter-jentetur med Olivia. En langhelg med MANGE mil i bil – men vi skal kose oss alt vi kan. Og om jeg får tid til å blogge i løpet av denne jenteturen? Vel, det vil tiden vise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.