Monsterbukser versjon 2.0


For et års tid siden strikket jeg en monsterbukse til Olivia. Denne har hun brukt kjempemye i barnehagen, og hun er like stolt over monsteret på rompa i dag, som det hun var da hun fikk på seg buksen for første gang. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle strikket slike til tvillingene også, men tiden har ikke strekt helt til.

Men mot jul har jeg faktisk hatt en del tid til overs, både til strikkepinner og strikkemaskin. Når jeg først fikk frem strikkemaskinen slik at den var lett tilgjengelig til bruk, var det også lettere å sette i gang med litt større prosjekter. Jeg bestemte meg derfor at jeg skulle strikke monsterbukser til tvillingene.

Strømpebuksene er strikket stor sett i 100% norsk ull. Sånn god, gammeldags, slitesterk og nuppefri ull som jeg blir mer og mer glad i. Ikke slik superwash-, merino- og alpakkatull som nupper seg bare man ser på det. Nei, disse strømpebuksene er strikket for mye bruk, og de er strikket for å vare lenge.

Det som er så fint med slike stripete bukser, er at det er helt perfekt til å bruke opp restegarn. En slik bukse blir jo på mange måter finere jo flere farger som dukker opp! Begge disse monsterbuksene er strikket KUN i rester. Den ene gråfargen hadde jeg mye av, derfor er annen hver stripe av denne fargen. Men resten av stripene er fordelt av restegarn.

Jeg ønsket at buksene skulle være relativt like. For å vite hvor mye garn jeg trengte til hvert ben så var jeg nøye med å veie de garnnøstene jeg ville bruke opp. Hver farge delte jeg på 4, slik at jeg visste jeg hadde nok striper til hvert av de fire beina. Om det ble så lite som 14 gram med en type garn på hvert bein, så var det likevel nok til ca 4-5 striper. Denne metoden har jeg brukt før, og jeg vet det fungerer som en drøm.

Jeg ble kvitt ganske mye restegarn av dette prosjektet. Det gjør et ikke-kaste-noenting-hjerte veldig godt 🙂

Jeg har modifisert oppskriften som har ligget ute på bloggen en stund nå. Jeg har lagd en ny størrelse på buksa som er litt mindre enn den som er der fra før. Det er denne jeg har strikket denne gangen (ca str 4 år).

Tennene på monsterbuksene har jeg sydd på med maskesting, og øynene har jeg heklet og sydd fast etterpå.

Buskene er strikket på en Silver Reed LK150 strikkemaskin og montert på en Hague Linker. Oppskriften finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.