Monsterbukse!


Det finnes en bjørn ved Gisketjernet, og det er svært få som vet om dette. Denne bjørnen er stor og nifs, men den har sine svakheter. Den er svært glad i tyggis og den er livredd for monster! Oppe i skogen bor den, rett ved Gisketjernet. Den har det godt der, og angriper noen ganger de som går forbi. En dag forsvinner det en hund, en annen dag hører vi et skrik av et ekorn i det fjerne.

IMG_0285En dag kommer ei lita jente med hennes mor på tur rundt Gisketjernet. Jenta vet at det er bjørn i området – men hun har et ess i ermet: hun har med seg et monster. Når bjørnen kommer luskende bak et tre, snur den vesle jenta seg så fort hun kan, og viser monsteret som hun har på rompa si. «Na-na-na-na-na», sier hun ertende mens hun vifter med rompa si, og bjørnen snur på hælen og løper alt den kan i den motsatte retningen.

«Yess», sier jenta fornøyd! Så tar hun mammaen sin i hånden, og sammen lusker de lengre inn i den bittelille skogen, for å se om det finnes flere bjørner som hun kan skremme vekk med den nifse buksen sin.

En barns fantasi er jammen herlig å ta del i.

Og det som er så herlig er at det er også er så mange andre som bidrar til at hun liker denne buksen så godt. I barnehagen gjør alle ansatte seg til, og later som om de blir skremt når Olivia vifter med rompa si. Olivia skrattler og synes det er kjempegøy!

I går, da jeg hentet henne etter endt barnehagedag, hang buksen i en pose i skapet hennes. Den var skitten, og måtte vaskes. Da Olivia kom til skapet og så posen som hang der, begynte hun å gråte. Hun var så lei seg for at hun ikke kunne ha buksen på seg. Hun insisterte til og med på at hun måtte være med meg å vaske buksen – og det har aldri skjedd før!

IMG_0279Oppskriften på buksen er inspirert fra strømpebukseoppskriften som Galleri Kranmajola har lagt ut på sin blogg (se oppskriften hennes her). Etter å ha strikket en strømpebukse (eller tre, faktisk), så jeg til slutt for meg hvordan jeg ville at buksen skulle se ut. Deretter laget jegen oppskrift som jeg mente kunne bli bra.

Og det ble den faktisk!

Buksen er i størrelse 5 år, og er strikket i 100% ull. Det er et slags teppegarn eller tovegarn i typisk norsk ull jeg strikket med, ikke noe fancy greier. Det var i utgangspunktet både et prøveprosjekt og et restegarnsprosjekt, noe jeg bare ville publisere om jeg syntes det ble vellykket. I oppskriften tar jeg derfor utgangspunkt i strikkefasthet, ikke garn og spenning.

Buksen er strikket på Silver Reed LK150 og montert med Hauge Linker. Monsteret på rompa er nålefiltet for frihånd. Oppskriften på buksen finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.