FitBit flex versus FitBit Charge


Da jeg var gravid med tvillingene våknet jeg hver morgen på dette viset: «Hvordan skal jeg klare å komme meg igjennom denne dagen, mon tro?». Og hver kveld tenkte jeg: «Jaja, da var det EN dag mindre igjen av dette svangerskapet». Jeg var så kvalm. Kastet opp, hadde null matlyst og null energi. Jeg var utkjørt allerede første måned ut i svangerskapet, og slik ble det værende helt til fødselen. Men så fort jeg ikke var gravid lengre kom matlysten tilbake. Alle de tørre skivene med nugatti som jeg kastet i meg på sykehuset – hver eneste en var som et gourmetmåltid for meg. Tenke seg til å gå 8 måneder uten matlyst – også plutselig er den tilbake?? Det var rett og slett helt fantastisk!

IMG_0299Men en slik matlyst, og tankegangen «Denne sjokoladen synes jeg at jeg fortjener etter det fryktelige svangerskapet», har jo sine klare bakdeler. Til slutt går man opp i vekt. Det hadde ikke jeg lyst til, så jeg bestemte meg for å sette i gang tiltak med en gang.

Jeg er listefrik og blir motivert av tall og oversikter. Det har tidligere vist seg at noe så simpelt som skritteller er motiverende for slike som meg – så da jeg kom over disse aktivitetsbåndene som de selger for tiden, ble jeg ble fristet med en gang. Etter en del undersøkelser endte jeg opp med å kjøpe meg selv en FitBit Flex.

Kort fortalt gjør en FitBit Flex dette:

  • Registrerer antall skritt/kilometer du har gått pr. dag
  • Registrerer hvor mye tid du har vært i høyere aktivitet i løpet av den dagen. For eksempel vil den telle antall minutter du har brukt når du går deg en tur.
  • Den regner ut hvor mange kalorier du har forbrent i løpet av dagen
  • Du kan loggføre vekt, sette mål og få beskjed om hvor mye du har igjen for å nå målet
  • Den kan logge søvnen din. Hvor lenge du har sovet og hvor mange ganger du har vært rastløs/våken i løpet av natta.
  • Du kan loggføre det du spiser (ikke norsk matdatabase) og den regner ut antall kalorier du har spist. DU kan da få oversikt hvor mange kalorier du har igjen i løpet av denne dagen.
  • Du kan loggføre hvor mye vann du har drukket, og den sier hvor mye vann som gjenstår før du har nådd dagens kvote.
  • I tillegg til dette kan du manuelt  legge inn trening du har gjennomført. FitBiten vil estimere hvor mye kalorier du har forbrent og legge dette til i dagens regnestykke.

FitBit’n kan kan synkroniseres mot iPhone/iPad/iPod, android og mot PC.

Jeg kjøpte denne i mars 2014, da var tvillingene bare 3 måneder gamle. Det var et perfekt verktøy for meg. Det motiverte meg til å ta litt lengre turer, og til å gå turer litt oftere. Det er ingen tvil i min sjel om at dette aktivitetsbåndet har fått meg til å bevege meg mye mer enn hvis jeg ikke hadde hatt det, og det var absolutt verdt pengene.

Det finnes noen negative sider også, men ikke mange. En av de negative sidene er at det er anbefalt å bruke FitBit’n på den hånden som du bruker minst (vanligvis venstrehånden, hvis du er høyrehendt). Men jeg som er lærer er helt avhengig av å ha en klokke på venstre hånd, og da må jeg ha aktivitetsbåndet på høyre hånd. Det er én ting at det er upraktisk å ha en dings på hver hånd, men jeg merket også at FitBit’n var særdeles generøs med tildeling av skritt til tider. Det har vært meget «lønnsomt» å røre i en gryte og klappe i hender og slike ting. Dessuten savnet jeg et display på båndet. Det er riktignok et lite display – men bare i form av fem prikker, som henviser til hvor mye du har beveget deg i løpet av dagen. Det er ikke noe armbåndsur. Hadde Flex’en hatt en klokkefunksjon i tillegg, kunne jeg lagt armbåndsuret mitt i nattbordet og brukt aktivitetsbåndet som klokke. Men slik funket det dessverre ikke.

Jeg har vært kjempefornøyd med Flex´n min, og har ikke tenkt på å bytte den ut. Helt til jeg fikk vite om at Siba hadde 20% avslag på alle varer innenfor spesielle merker en helg – og da la jeg merke til at FitBit var et av disse. Jeg måtte snuse på nettsidene til Siba, og før jeg visste ordet av det, sto jeg i en (kjempelang) kø på Siba med en FitBit Charge i hendene.

IMG_0300Hvorfor jeg byttet ut FitBit Flex til FitBit Charge? Vel, hovedsakelig på grunn av at den har et display. Displayet viser klokken/dato (HURRA!), hvor mange skritt/km du har gått, hvor mange kalorier du har forbrendt, og hvor mange etasjer du har gått opp i løpet av dagen (nytt for Charge, dette fantes ikke på Flex). Andre store forandringer er det ikke – bortsett fra at søvnregistreringen fungerer litt annerledes. På Flex må du slå 5 ganger på aktivitetsbåndet for å aktivere/deaktivere sovemodus, mens Charge registrerer søvnen automatisk. Den automatiske søvnregistreringen fungerer ikke helt optimalt for de som liker å lese bok på sengen. Charge’n registrerer det som at du sover urolig – ikke at du er våken. Vel – det plager ikke meg så mye, for jeg bruker ikke sovefunksjonen på klokken uansett.

Til slutt kan man sammenlikne Flex og Charge utseendemessig. Charge er litt bredere og virker litt mer «ordentlig». Flex er smal, og selve innmaten, den som registrerer skrittene, må du ta ut for å lade. Dette blir litt slarkete etter hvert. Charge fungerer mer som en klokke, der innmaten er fast – og kvaliteten er litt deretter. Litt større, men også litt penere – etter min oppfatning.

FitBit Charge kommer også med en HR-utgave. Det vil si at den har en variant som kan registrere puls (heart rate) og en variant der du ikke kan registrere puls. Jeg har en polar pulsklokke fra før og følte ikke behov for å betale mer for å få en klokke som kunne registrere pulsen min. Denne funksjonen kan jeg derfor ikke si noe om.

Både FitBit Flex og FitBit Charge kan kjøpes på de fleste elektronikkbutikker. Med et kjapt søk på kelkoo kan du se at prisene på FitBit Flex kan fås fra kl 649 kr og at Fit Bit Charge kan fås fra 1090 kr og oppover.

Søk på kelkoo etter FitBit Flex her (reklame)
Søk på kelkoo etter FitBit Charge her (reklame)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.