Vest i lanett og kasjmir til frøkna


IMG_0109Vi vet godt hva vi kan gjøre for å glede våre egene barn. Noen vil helst friste med is, andre med leker. Kanskje noen barn aller helst vil en tur ut, mens atter andre helst vil låne pappas iPad. Hva barna helst har lyst på varierer, og alderen har nok mye å si. For et års tid siden måtte jeg mase og lokke Olivia til å prøve de nye tingene jeg hadde laget til henne. Hvis jeg bare var tålmodig nok, lærte hun seg ganske fort å like de nye plaggene. Men de første gangene hun brukte dem var det alltid en kamp. Nå er det ikke slik lengre. Tvert imot.

En dag i forrige uke, da jeg hentet henne i barnehagen, sa jeg til henne » Jeg har en overraskelse til deg i dag, Olivia». Og hun ble – ikke uventet – både overrasket, glad og veldig nysgjerrig. Da hun kom hjem viste jeg henne en flott vest i kasjmir og merinoull. Fargen i seg selv er kanskje litt kjedelig for ei jente. Men når man får navnet sitt nålefiltet fast på brystet, og et hjerte med innslag av litt andre farger, vel, da var i hvert fall jenta mi helt solgt. Det var ikke fred og få før hun fikk prøve den på!

Det gleder et håndarbeidshjerte!

Vi nærmer oss en kald årstid – og høsten har allerede et jerngrep om utetemperaturen. Da er det godt å kunne ha noe varmt å kle seg meg.

Vesten er strikket på strikkemaskin Siver Reed LK150 ved hjelp av DesignaKnit8. Den er strikket med en tråd Lanett fra Sandnes Garn og en tråd 100% kasjmir, og er montert ved hjelp av en Hague Linker. Hjertet og navnet er nålefiltet på etter at vesten var ferdig.

IMG_0269Kanten nederst på genseren er en falsk vrangbord laget på denne måten (bare overført fra en SK280 til en LK150…). Ellers er alt strikket med vanlig glattstrikk.

Nå er genseren ferdig med merkelapp og alt! Merkelappene kjøper jeg forøvrig her (reklame).

Ønsker alle en strålende høstferie videre – med mindre du hadde høstferie forrige uke. Her i vestkanten av Norge har vi fri – og vi nyter det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.