Mariusgenser til 3-åringen


IMG_1455Dette var litt av et prosjekt…! På alle plan!

Jeg bestemte meg for å strikke en mariusgenser til 3-åringen i jula. For hånd! Optimistisk fant jeg en oppskrift på en rundstrikket mariusgenser i størrelse 4 år, og satte i gang med å strikke. Greit nok det, men jeg hadde valgt å strikke i garnet Lanett fra Sandnes Garn. Som er et meget tynt garn. Å strikke en genser i størrelse 4 år i Lanett, tipper jeg tar omtrent like lang tid som å strikke en genser i voksen størrelse med et litt tykkere garn. Men heldigvis hadde vi både barnevakt og god tid i jula, så maskene ble strikket med julemusikk i bakgrunnen og ribbelukt i nesa 🙂 Og da koser man seg max – med stikketøyet i hendene og god stemning rundt seg!

IMG_1465Når jeg stolt kunne felle av siste maske og feste den siste tråden, var det bare en ting som gjensto: å få den trassige 3-åringen til å like genseren. Huttetu. Det var ikke like lett… Jeg klarte å lokke genseren på en morgen, og hun hadde den på seg kun fordi jeg lovte henne at hun skulle få ta den av seg og legge den i skapet sitt i barnehagen. Bare for å tilfredsstille en mammas bloggebehov, måtte hun pent stille som modell for fotografen… Men sporty som hun er ble det med et smil om munnen!

Vi får se om jeg klarer å få henne til å like genseren etter hvert. Det føles nesten litt trøstesløst å ha strikket en så fin genser som hadde så mye arbeid, og så ender det med at den aldri blir brukt… Jaja, det må jeg vel bare finne meg i, har jeg skjønt. At barna ikke vil bruke alt du tar på dem. Godt jeg ennå har tvillingene som ikke har så mye de skulle ha sagt ennå 🙂

Oppskriften er hentet fra dette heftet (modell 1).

FB-Login-www.facebook.com-Login-Page-Home-Sign-In-Sign-Up

Fikk du med deg at jeg oppdaterte bloggen i går? Jeg la nemlig ikke ut noe blogginnlegg om det, men jeg publiserte informasjon om det på facebooksiden «Tid til overs». Trykk «Liker» på siden, så blir du oppdatert om det som skjer. Også blir jeg veldig glad i tillegg 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.