Melange knit jakke fra Ottobre 2/15 – på strikkemaskin!


IMG_1166Da var det også prøvd ut. Jeg har strikket meg en jakke på strikkemaskin, med utgangspunkt i et mønster som er tiltenkt symaskin. Jeg har tenkt på dette lenge, og endelig dro jeg et slikt prosjektet i havn.

Mønsteret til «Melange knit jakke» kommer fra Ottobre 2/15, og er, som sagt, tiltenkt symaskin. Jeg tegnet ut mønsterdelene slik jeg bruker å gjøre når jeg skal starte et syprosjekt, bare at denne gangen hentet jeg ikke saksen. Jeg hentet DesignaKnit og målebåndet. Jeg målte og regnet ut, og tegnet mønsteret inn i DAK. Deretter justerte jeg mønsteret om og om igjen, helt til jeg var sånn nogenlunde fornøyd.

IMG_1176Jakken er ganske vid nederst, så da jeg skulle strikke bakstykke fikk jeg en feilmelding på programmet: for å strikke den størrelsen jeg hadde tegnet inn på mønsteret, måtte jeg bruke mer enn de 200 nålene jeg hadde tilgjengelig på strikkemaskinen. Jeg valgte derfor å dele bakstykke i 3, og da ble jeg fristet til å lage en midtdel med hullsleden. Jeg har ikke brukt hullsleden så mye, og tenkte dette var en gyllen anledning til å gjøre noe med det.

Selve strikkingen gikk fort unna. Hullsleden tøyset litt med meg, men ikke så galt at jeg ikke klarte å fikse opp i problemene underveis. Resten gikk som en drøm. Monteringen lot, som vanlig, vente (leeeenge) på seg. Men når den til slutt var ferdigmontert, så begynte utfordringene. For det var ingenting som var lagt opp, annet enn ytterst på armene, som var gjort på denne måten (bare at jeg droppet hullkanten). Alle andre kanter var råkanter som jeg måtte gjøre noe med.

IMG_1159Derfor endte jeg opp med nål og tråd i hendene, og la opp hele den nederste kanten med 4 cm, slik det stod i syinstruksjonene. Jeg grublet litt på om jeg skulle sette i glidelås, knapp/knapphull, trykknapp eller hekter forran på jakken. Når jeg til slutt fikk bestemt meg, la jeg inn kanten midt forran med 2 cm, og satt i en enkel knapp øverst.

Jakken er strikket i et nydelig garn som består av 55% silke og 45 % kasjmir (mer om garnet kan du lese her). Garnet er ganske tynt (2/28), og jeg har strikket med dobbel tråd på ganske høy spenning. Helt nøyaktig hvilken spenning jeg strikket med husker jeg ikke akkurat nå, men det er ganske stramt og fint strikket. Det er slik jeg liker det.

Om jeg er fornøyd? Ja, til å være første prosjekt på denne måten, så er jeg ganske fornøyd. Skulle jeg gjort det om igjen ville jeg ikke forandret på mye. Det er alltid noe man kan forbedre, men det var stort sett bare småplukk denne gangen.

 

Jakken er strikket med utgangspunkt i mønster fra Melange Knit jakke fra Ottobre 2/15, med dette garnet. Jeg har brukt en Silver Reed SK280 strikkemaskin med vanlig slede og hullslede LC-2, og en Hague Linker til monteringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.