Strikkemaskinkurs for Silver Reed LK150 – Del 2 (montere strikkemaskinen)


Etter å ha sett del 1 av dette kurset, der du får en oversikt over alle delene en strikkemaskin består av og hva det brukes til, er det på tide å sette sammen strikkemaskinen. For de drevne er dette en lek som går unna kjapt og enkelt, men for de som aldri har gjort det før kan det være greit med litt hjelp. Du kan bla litt i bruksanvisningen og finne instruksjoner der, ellers kan du se videoen nedenfor.

I videoen viser jeg hvordan du setter sammen strikkemaskinen, men i tillegg til det kommer jeg med et lite tips. Et hot tema blant maskinstrikkere er nemlig hvilket bord man bruker. Hvor stort er det? Hvor stabilt er det? Hva koster det? Er det enkelt å rydde vekk? Da jeg kjøpte min første strikkemaskin (SK280), kjøpte jeg et bord som var designet og bygd for strikkemaskiner. Men jeg bor i et lite hus, og dette bordet tok alt for mye plass. Ja, det var stabilt og deilig å strikke med – men det endte likevel med at jeg solgte det. Alternativet fant jeg på Jula! Jeg har skrevet litt om det i dette innlegget, men snakker også om det i videoen under.

Min anbefaling er at hvis du har plass: Kjøp noe tung og robust. Men hvis strikkemaskinen til stadighet må flyttes på og ryddes bort, da er det smart med denne arbeidsbenken fra Jula. Du må vurdere ut fra eget behov. Men at du ha et bord kommer du ikke unna 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.