Strikkemaskinkurs for Silver Reed LK150 – Del 1 (info om strikkemaskindelene)


Det første man opplever når man kommer hjem med en ny strikkemaskin – er at man har en haug med deler som på en eller annen måte skal settes sammen og brukes. Har du bruksanvisningen til strikkemaskinen kan du komme langt, men det er ikke alle som har bruksanvisning. Kanskje noen kjøpte strikkemaskinen brukt? Dessuten er det en del ting du ikke får vite i bruksanvisningen, f.eks hva slags utstyr du trenger utenom det strikkemaskinen originalt har å tilby.

I denne videoen viser og forklarer jeg kort hva du skal bruke det forskjellige utstyret til. Jeg viser og forklarer også hva du trenger av ekstrautstyr.

NB! Jeg forteller litt om at du bør vokse garnet til strikkemaskinen – men jeg sier ingenting om HVOR du kan få tak i voks. Jeg har tidligere solgt voks selv, men gjør ikke dette lengre. Antakelig er det enklest å få tak i voks til strikkemaskinen på eBay – jeg har selv kjøpt her flere ganger. Men du kan også prøve ut ulike stearinlys, men her må du være litt obs. Hvis du vokser med gal type stearinlys blir det et spetakkel når du skal strikke i strikkemaskinen, og det blir stearinstøv over alt. Finner du noe som ikke støver har du funnet en god voks. Både små te-lys og høye stearinlys kan brukes (les litt om det her hvis du vil).

Ellers kan du også få kjøpt ferdig vokset garn til strikkemaskin. Det kan du få tak i f.eks på stanett.no eller ull.no. De leverer på store spoler der du slipper å stadig skjøte tråden. Det er en fryd å strikke med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.