Stjernegenser til skolejenta


Jeg fortalte så entusiastisk om min herlige syhelg i det forrige blogginnlegget. Da skrev jeg om to søte kjoler som ble fullført, til tvillingenes store glede. Det jeg ikke pratet om var alle de andre tingene jeg også fikk sydd denne helgen.

Olivia var også en heldig mottaker av hjemmesydde klær. Hun fikk det hun trengte mest: to nye gensere. Som bilde kan tyde på, var hun ganske så stolt da hun poserte for fotografen. Om hun var stolt på grunn av genseren, eller skolen sin (bakgrunnen), eller om hun bare prøvde å være skikkelig fotogen, vet jeg ikke. Men at hun har blitt riktig så glad i å posere for kamera, det er helt sikkert 🙂

Olivia, som nå har blitt førsteklassing, har vokst ganske mye på bare få uker, synes jeg. Hun vokser kanskje ikke så mye rent fysisk, men jeg ser at det intellektuelle blir utfordret og utviklet, og at hun vokser på den måten. Men hun trives heldigvis godt på skolen, og klarer seg helt fint. Og dette til tross for at hun er født i november og er en av de yngste av i klassen.

Genserene har jeg sydd etter mønster fra Heilt spesiell og Jubel (froskegenser heter oppskriften). Men jeg har tatt vekk ribb/kantbånd fordi jeg hadde lyst på en helt vanlig genser. Det fungerte helt utmerket uten andre endringer i mønsteret.

Det er ganske genialt det som er gjort i denne boka, egentlig. De har laget noen få, enkle mønster. Så har de laget en haug av forskjellige varianter av disse, med små, men utrolig effektive variasjoner. Kreativitet, altså. Så kjedelig verden hadde vært uten litt kreativitet!

Genserene er altså sydd etter mønster fra Heilt spesiell og Jubel (froskegenser). Jeg har brukt symaskinene Janome 644D overlock og Brother 2340CV coverstitch. Stoffet har jeg kjøpt på Stoff og Stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.