Vinterlue med stor V


Vinteren har vært kald. Mange på det våte vestland har nesten ikke forstått hva som har skjedd. Vi har kikket forundret ut av vinduet og sagt «Snø..? Kuldegrader..? Fortsatt??».

En stabil vinter med minimalt med regnvær har vært herlig. Men det fører med seg et større behov av både ullundertøy, vinterklær, votter og luer. Både til store og små.

Snlue1

Det var gubben i huset som var den heldige mottaker av nystrikket plagg denne gang. Dette er en lue jeg fikk inspirasjon til å lage etter å ha surfet litt på pinterest. Jeg fant en bildefil jeg importerte til DesignaKnit8, redigerte slik at jeg fikk den slik jeg ønsket det, og satte i gang med strikkingen på min kjære elektronsike duppedings, Silver Reed SK830.

Dessverre hadde jeg slurvet litt med strikkeprøven denne gangen, så lua ble AAAALT for stor. Men hva gjør vel det når man strikker i 100% ull. Selvfølgelig kan jeg gi lua en runde i vaskemaskinen.

Og det gjorde jeg. En tovet lue er en varm lue, og når man fórer den med fleece i tillegg, ja, da bør den tåle både en og tosifrede kuldegrader.

Snlue2

Men helt ærlig talt håper jeg at lua blir lite brukt fremover. Den enkle årsak til det er at jeg ønsker at varmegradene skal ta total kontroll over temperaturen. At vinterjakkene blir byttet ut med vårjakker, og at varme luer blir helt uaktuelt å tre på hodet.

Snart, Ingunn. Snart!

Lua strikket med strikkemaskinen Silver Reed SK830. Mønsteret har jeg laget selv med inspirasjon fra pinterest, og garnet er av uviss produsent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.