«Bat» genser fra Heilt spesiell 1


Endelig. ENDELIG er genseren ferdig. En genser som har ligget halvferdig i håndarbeidskista mi i snart et halvt år, bare for å samle støv. Det eneste som gjenstod for å få den ferdig var å klippe og sy ribb i hals, liv og ermer. Det er litt merkelig egentlig, at en times arbeid er nok til å la en genser ligge i et halvt år før den blir ferdig..

Den ble altså ferdig til slutt, men ikke uten å møte på noen problemer. Jeg valgte nemlig to ulike stoff til genseren. Det er i og for seg helt greit, men jeg tenkte ikke på at tykkelsen på stoffet hadde noe å si på resultatet. Ei heller på stoffets ulike stretchegenskaper. Måten mønsteret er laget gjør det slik at man er litt avhengig av stretch begge veier – men det ene stoffet jeg valgte hadde bare stretch en vei. Sømmene over overarmen ble litt rare på grunn av dette. Kjedelig – men heldigvis ingen krise.

 

En annen ting jeg la merke til som et resultat av de to ulike stoffenes egenskaper, var at halsribben ble litt rart fordelt. Jeg pleier å strekke i halsen og fordele ribben på den måten. Men når jeg gjorde det slik, ble det denne gangen feil fordelt. Det ene stoffet hadde mer stretch enn det andre, og på den måten ble det mer ribb på de stoffdelene som hadde mest stretch. Derfor ble det en liten krøll nederst i halslinningen. Litt irriterende det også.. Men så har jeg altså lært noe når jeg sydde denne genseren, og det er alltid fint å ha med seg ny kunnskap videre til nye syprosjekt 🙂

Med sine feil og svakheter digger jeg genseren likevel! En stilig genser med et sporty uttrykk, noe jeg føler meg veldig vel i. Nok en genser til meg selv som nok skal bli mye brukt!

Genseren er sydd etter mønster fra Heilt Spesiell – Sy til liten og stor. Alt stoff er kjøpt på Stoff og Stil. Jeg har brukt symaskinene Janome 644D overlock og Brother 2340CV coverstitch.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “«Bat» genser fra Heilt spesiell