Barselgave til en ny verdensborger


IMG_1881

Kjole, ca størrelse 6-12 mnd

Rett som det er får jeg forespørsler om jeg kan lage noe på bestilling. Det kan være både spesifikke ønsker, slik som Elsakjolen jeg sydde, og litt mer uspesifikke ting, som en «barselgave». Jeg har laget noen barselgaver før, og jeg trives med disse utfordringene. Å designe og strikke plagg til nyfødte verdensborgere i nydelig babyull eller alpakka, er jo bare en fornøyelse!

IMG_1904

Strømpebukse, ca størrelse 6-12 mnd

Denne barselgaven satt ganske langt inne. Jeg visste jeg ville lage noe jeg ikke hadde laget før, men jeg visste ikke helt hva. Etter hvert begynte det å forme seg en plan i hodet mitt, og jeg startet hele prosjektet med å strikke en strømpebukse på min SK280. Oppskriften jeg har brukt har jeg funnet på bloggen Galleri Kranmajola, og jeg strikket størrelse 0-6 mnd. Problemet er bare at strikkemaskiner kan oppføre seg ulikt, og garn likedan. Jeg strikket strømpebuksen med spenning 8 i garnet Mini Alpakka (hun anbefalte spenning 8.1 med SISU), og når strømpebuksen var ferdig er jeg sikker på at den hadde gått rett på min 1-åring. Den var altså mye større en planlagt. Litt vemodig la jeg strømpebuksen fra meg, og gjorde noe annet i stede.

Dagen etter plukket jeg opp strømpebuksen og kastet den i vaskemaskinen. Planen var at den skulle krympe til en perfekt størrelse, men jeg risikerte jo at den ville bli ødelagt. Heldigvis ble den bra, faktisk utrolig bra. Tovet ull bruker ofte å føles hardt og stivt, men tovet alpakka var noe helt annet Aldri før har jeg kjent så mykt og deilig tovet ull. Jeg tovet den veldig forsiktig på 30 grader vask uten sentrifugering. Og resultatet ble så mykt, godt og tykt, at dette kommer jeg garantert til å gjøre om igjen.

Åpning bak, med trykknapp

Åpning bak, med trykknapp

Da strømbebuksen var i boks, måtte jeg finne lage en overdel som matchet. Jeg satte meg ned med DesignaKnit8, et målebånd og en kjole som min eldste datter brukte da hun var omtrent 1 år gammel. Jeg målte og tegnet, målte på nytt, og skritt for skritt så jeg omriss av en kjole på DAK8. Jeg strikket også denne i Mini Alpakka i spenning 8 på SK280, og planen var å tove den på samme måte som strømpebuksen. Når kjolen hadde hatt seg en omgang i vaskemaskinen, la jeg den på varmekablene på badegulvet i den fasongen jeg ønsket at kjolen skulle være, og lot den tørke liggende. Morgen etter var den helt perfekt i formen.

IMG_1911

Merket og klar til å sendes til ny eier.

Kantene rundt halsen, armene og nederst på kjolen har jeg heklet i Mini Alpakka etter at kjolen var vasket. Med andre ord er kantene ikke tovet.

Hjertet på kjolen er nålefiltet. Så har jeg lært noe nytt denne gangen også, for nålefilting har jeg ikke gjort før. Men nålefilting er gøy, og det blir absolutt ikke siste gangen jeg gjør det! Og angående det å lære noe nytt: denne kjolen er det første plagget jeg har designet selv og strikket ved hjelp av DAK8. Det gav mersmak! DAK8 er også gøy 🙂

Håper den lille jenta på Sørlandet liker barselgaven sin. Gratulerer!

 

Teknikker jeg har brukt:

  • Jeg la opp nederst på kjolen på denne måten
  • Jeg felte av i ved armene og i halsen på denne måten
  • Jeg la opp og strikket løpegangen til strømpebuksen på denne måten (bortsett fra hullkanten)
  • Jeg sydde sammen over tåen på denne måten
  • Jeg kunne ha sydd sammen kjolen og strømpebuksen i sidene på denne måten, men det gjorde jeg ikke, fordi jeg brukte en Hague Linker monteringsmaskin 🙂

Merkelappene har jeg kjøpt her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.