Oppskrift på poncho med åpning foran


Nå er det på høy tid at jeg får gjort det jeg har lovet! Denne ponchoen ble strikket og medbrakt på strikkemaskintreff i april, og jeg lovde at oppskriften ville bli delt. Det har tatt alt for lang tid før det ble gjort, og det beklager jeg. Men det er jo noe som heter «bedre sent enn aldri», og jeg satser på at det ordtaket fungerer godt også i dag 🙂

Jeg strikker og hrer lydbok

På bildet ovenfor sitter jeg en mandags formiddag og koser meg med strikketøyet, iført denne kasjmirgenseren og den herligste ponchoen jeg noensinne har strikket. Jeg bare digger den ponchoen! Litt av det som jeg synes er tungvint med en vanlig poncho, er at det er så mye av den. Den slenger her og der, og når man skal bøye seg frem, så henger ponchoen rett og slett i veien. Det er litt tungvint noen ganger – spesielt når man har små barn, for da må man jo bøye seg hele tiden.. Denne ponchoen, derimot, har åpning foran, derfor føles det litt mer som en genser enn en poncho. Dessuten har den ermehull, som igjen gjør at ponchoen former seg litt mer etter kroppen, og ikke slenger slapt rundt kroppen.

Denne ponchoen er strikket i et ganske tykt garn, et garn jeg synes kler ponchoen veldig godt. Garnet er nok litt tykkere enn smart/peer gynt, og er i 100% superwashull.

BACKUP

Det er ikke dumt å ha en poncho eller ti i skapet. Småkald kan man like gjerne bli på sommeren som om vinteren, og en lun poncho i ull er deilig å kaste over skulderen.

Har du lyst til å strikke denne, enten på maskin eller på pinner? Ta gjerne en titt på oppskriften som du finner her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.