Tights fra Ottobre 5/14


You’ll find a translate button on the right side of the web page. There is also a short English version of the text at the bottom of this blog post.

IMG_2151Min DIY-garderobe vokser 🙂 Nå har jeg fullført ennå et prosjekt, og er nå en stolt eier av en bukse jeg har sydd selv. Ja, du leste riktig i overskriften: tights. Det har seg slik at jeg brukte mønster til en tights, og klippet opp et stretchy jeansstoff til modellen. Men når buksen var ferdig nok til å ta den på seg for prøving, viste det seg at det på langt nær var stretch nok i stoffet til å kalle det en tights. Det var med nød og neppe jeg fikk buksen over hoftene, for å si det slik… Så da måtte jeg improvisere litt, og jeg bestemte meg for å sy inn en glidelås. Glidelås ble det, og buksen sitter som et skudd.

Jeg har tenkt en del på dette DIY garderobe-prosjektet mitt. Det har seg nemlig slik at jeg har mye gamle klær, men jeg har på langt nær for lite klær. For å si det rett ut: skapet mitt er rimelig stappfullt! Så her forleden bestemte jeg meg for at hver gang jeg syr/strikker et nytt plagg, skal et annet plagg gå ut. Hvis plagget som forsvinner fra garderoben er av god kvalitet og ikke for slitt, skal jeg bruke den til re-design: klippe det opp og sy det om til et nytt og moderne plagg. Da jeg var ferdig med denne buksen plukket jeg ut en genser som jeg burde pensjonert for lenge siden. Denne genseren er nå snart klar i nytt format, nytt blogginnlegg om dette kommer snart 🙂

Buksen har jeg sydd etter mønster fra Ottobre 5/14, og jeansstoffet er fra Stoff og Stil.

English translation

I am currently working on a DIY-project. I hate shopping, but I need new clothes. My DIY project is to make my own wardrobe, by knitting, knitting machine or sewing machine. This jeans is part of this project, and I am quite satisfied how it turned out.

I used a pattern for a tights, and when the tights was nearly finished, I realised that the stretch in the fabric was way to bad. It was not easy to get the tights over my hips… I had to find a new solution, at I realised that a zipper would be the way to go. And it was! The tighs (or jeans?) fits as perfect as ever, and I am pleased 🙂

The pattern is from the magazine Ottobre (5/14).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.