Hvordan gimpe en hals


IMG_2173I sommer kjøpte jeg meg en gimpegaffel. Jeg var superivrig og gimpet i vei så nøstene spant. Men sommeren forsvant og vi dro hjem fra vårt ferieparadis. Vel hjemme i godstolen fristet ikke gimpegaffelen like mye som den gjorde i sommer, så det har dessverre ikke blitt så mange nye utfoldelser denne høsten/våren som jeg kanskje skulle ønske. Men litt har jeg likevel fått gjort.

En gang jeg var på Sandnes Garn bråstoppet jeg forran en stor kasse med garnet «Neon». Hvilke farger garnet har sier egentlig seg selv, når de kaller det nettopp for Neon. Jeg synes disse fargene er utrolig kule! På disse tøffe neonfargene fantes det også en annen type neonlapp til som lyste «10 kroner» mot meg. Salg!! 100% akryl ville jeg aldri ha kjøpt ellers, men denne gangen klarte jeg ikke å dy meg.

IMG_2166Vel hjemme fant jeg ut at jeg skulle kombinere disse moderne neonfargene med en gammel håndarbeidstradisjon. Gimping er nemlig akkurat det: en gammel tradisjon som folk drev på med i gamle dager. I dag er det ikke så mange som kan gimpe, eller i det hele tatt vet hva det er. Jeg bidrar gjerne, hvis jeg kan, å bevare gamle tradisjoner. I hvert fall når det er en slik vakker teknikk som gimping!

Slik ble altså denne halsen til. En fusjon mellom en gammel tradisjon og noen skikkelige kule farger 🙂 Halsen var egentlig tiltenkt min 3-åringe datter, men hun nektet å ha den på seg. Som om det var noen nytt…. *Sukk*…  Jeg får legge den bort til neste vinter, kanskje hun vil bruke den da 😉

Det ble også en ny video på youtube av denne halsen. Jeg viser her hvordan man hekler en kant på gimpingen.

Oppskrit på halsen finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.