Skjørt fra Heilt spesiell og Jubel


IMG_2191IMG_2155You’ll find a translate button on the right side of the web page. There is also a short English version of the text at the bottom of this blog post.

For noen dager siden fortalte jeg  om en gammel genser som ble «pensjonert» da jeg ble ferdig med den nye buksen min. «En ting inn – en ting ut» – det er en nyttig regel når man har et fullt klesskap. Den gamle genseren som gikk av med pensjon skulle brukes til et redesignprosjekt. Genseren skal nå leve deler av sitt liv videre som et skjørt.

Som vanlig når jeg syr, prøver jeg å unngå små, ubetydelige stoffrester. Da jeg sydde den nevnte buksen til meg selv hadde, jeg sett for meg at det kunne bli et skjørt til vesla ut av stoffrestene, og det ble det! Det blå stoffet er med andre ord jeansstoff fra Stoff og Stil, og det gule er en oppklippet, pensjonert damegenser, som nå er blitt lommer og kantbånd til skjørtet. Fargene passer fint nå som det nærmer seg påske 🙂

IMG_2159

Ribben i livet er sydd med elastisk undertråd

Når vesla fikk på seg skjørtet fortalte hun fornøyd at hun var en «ballerina», tok hendene over hodet, slik som en ballerina ofte gjør, og snurret seg rundt. Etter en dag i barnehagen med skjørtet på, kom hun hjem i et eksepsjonelt godt humør. Hun løp rundt i stua og sang «Let it go» av full hals. Hun danset og svirret seg rundt med det nye skjørtet sitt. Det er utrolig koselig når det man syr blir satt pris på 🙂

Da jeg leverte henne i barnehagen med skjørtet på sa de, «Åå, så fin du var, har du fått nytt skjørt?». «Er det mor som har sydd, kanskje». Den første tanken som slo meg var «Er det så lett å se at det ikke er butikkjøpt?». Da skal jeg jammen meg gjøre det ennå mer profesjonelt neste gang! Mitt mål er ikke at det skal se hjemmesydd ut. Mitt mål er at folk skal si: «Ååå, er det DU som har sydd det?! Det hadde jeg ikke trodd!».

Jaja, jeg vet å sette meg høye mål i hvert fall…!

IMG_2162

Merket med merkelapp fra labelsandprint

Skjørtet er sydd etter mønster fra Heilt spesiell og Jubel i størrelse 110. Merkelappene har jeg kjøpt på wunderlabel.se

 

TEKNIKKER BRUKT NÅR JEG HAR SYDD SKJØRTET/TECHNIQES USED WHILE MAKING THIS SKIRT

Jeg sydde med tvillingnål når jeg sydde fast kantbåndene / Sew with twin needle (edges)

 

English translation

This skirt is a little redesign project. The yellow fabric is actually an old sweater of mine, that will now live a new life as a skirt for my daughter. The blue fabric is left overs from my jeans projekt. I would like to say that this is a well reasoned skirt, made from leftovers and redesign. *Pat on my shoulder*

My daughter was very pleased whit this skirt. She run up and down our livingroom singing «Let it go» from the Frozen movie. She danced and tried to do what ballerinas does, looking quite adorable. Funny to see how the mood can bloom just by wearing something nice. Maybe something we should consider ourself, when we get dressed in the morning?

The skirt sewn from the book «Heilt spesiell og Jubel». Some of the techniques I»ve used to make this skirt is listed above with a link to a video on youtube.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.