Hekleglad tenåring 2


IMG_0310Hekleglad tenåring. Det er ikke ofte man hører om en slik kombinasjon – ei jente i tenårene som er glad i å hekle. Vel, det finnes sikkert flere der ute enn jeg er klar over. Men altså – håndarbeidsinteressen min startet tidlig. Da jeg var tenåring var jeg en erfaren hekler. Jeg husker godt da jeg satt å heklet på en rund duk, som jeg kom til å gi til min far i julepresang når den var ferdig. Jeg heklet MENS jeg leste bok. Multitasking har jeg alltid vært flink til – men jeg er veldig lykkelig for at jeg nå kan bytte ut de skrevne ordene med lydbøker 😉

Det er en gang slik at man blir påvirket av sine foreldre, og min mor har alltid vært flink til å hekle. Det at jeg heklet så mye i en periode var nok mye på grunn av henne. Men etter hvert la jeg heklenålen bort, og byttet den ut med trompeten. Trompeten var min følgesvenn i mange år, og når jeg la den fra meg igjen, så kom håndarbeidsgleden tilbake. Og her sitter jeg i dag, med to strikkemaskiner, to symaskiner og ikke minst: tre barn. DET skulle jeg bare visst, den gangen jeg satt på rommet mitt i barndomshjemmet, og leste bok samtidig som jeg heklet på en duk.

Boken ble lest fra perm til perm, og den heklede duken ser jeg titt og ofte på bordet til min far også den dag i dag. Men heklenåla har fått ligge rolig siden den tid. Jeg har tatt den frem i ny og ne for å hekle små prosjekter, eller for å lage små detaljer på et strikkepplagg. Men det er ikke favorittsjangeren min lengre. Strikking ligger mitt hjerte nærmere i dag.

IMG_0311Men noen ganger så får jeg inspirasjon. Plutselig en dag for ikke så alt for lenge siden slo det meg at silkegarnet mitt ville egne seg helt utmerket til å hekle med. Men dette silkegarnet er så utrolig tynt, og til tross for at jeg heklet med tredobbelt garn, så ble det for tynt i forhold til det jeg hadde planlagt å hekle. Når jeg hentet litt kasjmirgarn og la på en ekstra tråd med silke, så ble det endelig den tykkelsen jeg ønsket. Altså består dette sjalet av 4 tråder 100% silke 2/60 og 1 tråd 100% kasjmir 2/28.

Oppskriften på sjalet er hentet fra Helt enkel hekling av Tove Fevang. Dette er et lite blad/hefte som de solgte i butikker for et par års tid siden. Den litt rørende historien om hvordan dette bladet kom i hendene mine kan du forøvrig lese her.

Sjalet kan du få kjøpe til 399 kr hvis du er interessert.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Hekleglad tenåring