Inspirasjon til bruk av restegarn 2


Er det en ting som opptar strikkefolket så er det restegarn. Eller, det vil si – det burde kanskje oppta de strikkeglade, men vi er av samme sort alle sammen.. Det aller beste er å gå på butikken å shoppe nytt garn. Hva skjer da med restegarnet? Det blir liggende.. I et år. Fire år. Ti år. Jeg er intet unntak.

Men for omtrent et år siden bestemte jeg meg for å gjøre noe med denne dårlige vanen. Jeg innførte handlestopp for garn, med eneste unntak de gangene jeg skulle strikke en bestilling eller en gave. Skulle jeg derimot strikke «vanlig» strikk, måtte jeg ta i bruk garn fra garnlageret mitt. Det har tvunget meg til å tenke annerledes, og kreativiteten blir tvunget i aksjon både med tanke på garntyper og -farger.

I dette innlegget vil jeg derfor komme med noen restegarntips. Kanskje du finner et prosjekt som kan motivere deg til å bruke opp litt (eller masse?) av restegarnet ditt?

 

 • SAMME TYPE GARN MED MANGE SMÅ NØSTER I ULIKE FARGER
  Striper er tingen! Her må det planlegges litt slik at man får like striper på begge ermene (del gjerne nøstene i to, og bruk digital vekt for å påse at begge nøstene er like store). Resultatet kan se slik ut: kosegenser i Silk Mohair med gratis oppskrift på Sandnes Garn sine nettsider (link til innlegg her). Eller kanskje slik: Herlig genser i Kid Mohair, også med gratis oppskrift fra Sandnes Garn (link til innlegg her). Det siste eksempelet jeg vil ta frem er barnestrikk. Her er det bare å leke seg med de mest utenkelige fargematchene – også blir det fint likevel. Se her for innlegg.
 • JEG HAR EN DEL GARN, MEN IKKE NOK TIL EN HEL GENSER. KAN JEG BLANDE GARNTYPER?
  Ja, det kan vi definitivt. Men akkurat dette eksempelet er tiltenkt strikkemaskin. Jeg strikket nemlig en raglandgenser der jeg hadde to vidt ulike garntyper til for-/bakstykke og ermene. Her strikket jeg strikkeprøver i de ulike garnene og brukte DesignaKnit til å utforme oppskrift. Å bruke raglandfelling synes jeg ble utrolig fint og når kontrasten både i garnkvalitet og farge ble såpass synlig. Garnene jeg brukte var Baby Lama på for-/bakstykke, og Suri på ermene. Begge garnkvalitetene fra Sandnes Garn.
 • SMÅSTRIKK = SUPERT TIL RESTEGARN
  Dette er ingen hemmelighet. Det er ofte slik restegarn forsvinner. Et sokkepar her og en lue der. Personlig er det vel småstrikk jeg liker minst å ha på strikkepinnene. Men en del småttisrestegarnsprosjekt har jeg likevel gjennomført. Her er noen inspirasjonsbilder.
 • SKJØRT I DELER
  Igjen er dette kanskje enklest for strikkemaskinfolk. For å strikke skjørt i 6 deler er upraktisk på pinner, men en nødvendighet på maskin. Jeg har strikket flere skjørt på maskin der jeg har brukt DesignaKnit til å utforme oppskrift, og jeg har strikket med restegarn. Da velger du «Skjørt» i riktig størrelse og strikkefasthet, så velger du hvor mange deler du ønsker å strikke skjørtet i, resten regner programmet ut for deg. Fargemulighetene her er jo endeløse, hvilket passer et restegarnsprosjekt helt perfekt!
 • PLEDD
  Det jeg ofte(st) tyr til når jeg skal bruke opp garnrester er å strikke/hekle pledd. Her har jeg lagt flere ulike varianter. Vil du lese blogginnleggene trykker du her og scroller til det innlegget du vil lese.

 

Håper du fikk litt inspirasjon til å lete i garnhaugen etter nye prosjekter neste gang, i stede for å springe på butikken. Lykke til! 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Inspirasjon til bruk av restegarn

 • Torhild Trones Slåtto

  Hei
  Har du oppskrift på pannebåndene på bildet det står nr 3 på? Er de både heklet og strikket, el kun strikket.
  Var veldig fine, kjekt å bruke restegarn på dette.

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Heisann! Takk for det 🙂 Pannebånd nr. 3 er strikket etter oppskrift fra Klompelompe – Strikk til baby, barn og voksen. Om du ikke har boken selv så kan du sikkert finne den på et bibliotek i nærheten 🙂 Lykke til med strikkingen!