Stripete genser i Kitten Mohair


Restegarn. Strikkefolk har et forhold til det enten de liker det eller ikke. Noen kaster kanskje garnet, andre sparer på det i det uendelige uten å få brukt det opp. Jeg er av den sorten som sparer det helt til jeg får inspirasjon til å bruke det. For å strikke kun for å bruke opp garn gir meg ikke inspirasjon, dessverre. Men når jeg ser en oppskrift og tenker: «JA! Det var lurt!». Så springer jeg til restegarnet mitt og strikker i vei.

Inspirasjonen til å bruke restegarn kommer dessverre ganske sjeldent. Som regel ønsker jeg aller helst å kjøpe nytt garn, men jeg prøver å la være. Jeg har ganske mye garn jeg må bruke opp før jeg med god samvittighet kan kjøpe nytt.

Men i vinterferien forbarmet jeg meg over restene jeg har av garnet Kitten Moahir. Jeg fant en gratisoppskrift på Sandnes Garn sine nettsider som jeg likte, og hadde AKKURAT nok garn. Det vil si, jeg la til 10 cm i lengden på genseren. Da var det sånn ca 2,5 gram garn igjen når jeg var ferdig. SUPER planlegging!

Oppskriften strikket jeg etter er en gratisoppskrift på Sandnes Garn sine nettsider. Jeg strikket modell nr 8 i dette heftet.

Denne genseren har blitt nok en favoritt. Den er god og varm, og veldig lett å slenge på seg. Derfor blir det til at jeg bruker den både støtt og stadig. Så har du noe Kitten Mohair-rester (eller noe annet egnet garn) som du ikke vet hva du skal bruke til, så kanskje dette var et godt forslag? 🙂

Kitten Mohair er forøvrig et garn som Sandnes Garn har produsert tidligere, som nå er gått ut av produksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.