Swirlskjørt med oppskrift


Dette skjørtet har jeg ruget på lenge. Idéen var inspirert fra dette babyteppe som jeg strikket i 2014. Først da Norge ble koronastengt i vår fikk jeg tid til å prøve ut den nye oppskriften som jeg hadde i hodet. Resultatet ble et skjørt som er strikket på langs med forkortede rekker. Når det er strikket på langs ender du opp kun med én søm som du skal sy sammen med madrassting helt til slutt, svært lite montering, med andre ord. Skjørtet sitter tett i livet og får et utrolig flott fall nederst.

Nå har jeg strikket fem skjørt. Et etter et har oppskriften justert seg helt til jeg ble fornøyd. Det fjerde skjørtet i rekka er det som er avbildet under her, og da sier jeg som min mor pleide å si om meg da jeg var ung og lovende: «Alt kler den smukke…» 🙂

Dette skjørtet satt som et skudd på den smukke dattera mi, det er helt sikkert!

Skjørtet er strikket på strikkemaskinen Silver Reed SK280 (finstrikker) i garnet Babyull Lanett. Jeg har strikket skjørtet i andre garntyper også, både Mandarin Petit og Sisu. Så lenge man har strikkefasthet på 27 masker på 10 cm skal det gå greit å strikke med andre typer garn.

Størrelsen er på 6-7 år, men oppskriften er lett å justere til å passe alle aldre. Legg til noen masker i lengden for å få et lengre skjørt, eller legge til noen rekker mellom de forkortede rekkene for å få skjørtet til å bli større rundt livet. Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker hjelp til å regne ut oppskrift i en annen størrelse.

Oppskriften kan du kjøpe ved å kontakte meg. Pris er 25 kr, og summen kan du vippse til 608076. Det er viktig å ta kontakt meg hvis du kjøper, for jeg får ikke alltid varsel når det vippses til meg.

Da håper jeg alle får tid til å strikke vakre skjørt til sine skjønne små i romjulen.

Riktig god jul til alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.