Jumpsuit til meg selv


Påvirkningskraft fra medier og influencere.. Huff, ja.. Der sa jeg det. Påvirkningskraft fra influencere er så absolutt til stede også når det gjelder meg.

Lenge fulgte jeg Ingrid Vik Lysne (@ingridviklysnesyr) og Ingrid Bergtun (@ingridbergtun) på Instagram. De jobber med ting jeg har sans for: bærekraftige mål, gjenbruk, omsøm, redesign osv. De syr mye klær og publiserer oppskrifter både i digital format og i bokformat. Jeg har hatt flere elever i Design & redesign på 9. og 10. trinn som har sydd både totebag, gymbag og ingridjakka. Mye av klærne Ingridene syr til seg selv er imidlertid klær som jeg aldri kunne sett meg selv bruke, rett og slett fordi det ikke er helt meg sånn stilmessig. Men i blant blir jeg likevel inspirert. Det er jo litt av denne influencer-greia – det er jo jobben deres å påvirke folk. Derfor satt jeg plutselig der med mønster på en jumpsuit, og stoff i lyse sommerfarger. Planen var å sy en jumpsuit som skulle bli så fin at jeg kunne bruke den på en sommerfest i august.

Plagget ble sydd og jeg var superskeptisk. Den så så innmari stor ut. Men da jeg tok den på satt den faktisk som et skudd! Men da gjensto spørsmålet.. KAN jeg bruke denne på en sommerfest? Mange ville sikkert sagt: «Ja, selvfølgelig». Men det endte med at jeg kjøpte meg en ny kjole og lot jumpsuiten ligge igjen hjemme.

Faktisk har jeg aldri hatt på med denne jumpsuiten i offentligheten noen gang.

Hvorfor? Jeg vet ikke helt. Den er helt fantastisk å ha på seg. Den er jo flott å se på. Men jeg klarer ikke helt å bestemme meg om det er en veldig fin pysjamas som man helst bare bør ha på seg hjemme, eller om det faktisk er noe jeg kan ha på meg blant andre folk. Jeg nærmer meg 40 år. Kanskje jeg er for gammel 🙂

Eller kanskje jeg tar den frem neste sommer og bruker den masse da. Jeg håper egentlig det 🙂

 

 

Til syvende og sist var dette det jeg likte aller best med denne jumpsuiten i sommer:
Se for deg en lang sommerdag. Vi har vært på stranda, spist is, solt oss og badet. Utpå kvelden har jeg tatt meg en løpetur. Kommet hjem. Dusjet. Sliten i kroppen og glad og fornøyd etter en herlig sommerdag. På med jumpsuiten. Få ungene i seng. Nyte resten av sommerkvelden i hagestua ikledd verdens mest behagelige plagg, altså jumpsuiten. Med strikketøyet i fanget og lydbok på øret. Helt fantastisk!

 

Jumpsuiten er sydd etter mønster fra Stoff og stil, med stoff i jersey fra stoff og stil. Skulle jeg sydd den om igjen hadde jeg valgt fast stoff og ikke jersey. Jeg tror det er derfor den virket så veldig stor, og den henger ikke så fint på kroppen som jeg skulle ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.