Stjernetights


Mine barn elsker å ha på seg skjørt og kjoler. Spesielt Amanda. Rett som det er hender det at hun blir helt umulig  om morgenen når jeg skal ta av henne nattkjolen. At intensjonene mine er å erstatte den søte, rosa, nattkjolen med en kjedelig bukse, gjør ikke saken bedre. Nei, kjoler er det beste. Og jo penere de er, jo mer fornøyd er jentene.

Siden de er så glad i å bruke kjoler og skjørt, har de også en del av denne klessorten i skapet sitt. Men for å ta dette i bruk, må man også ha en haug med strømpebukser til rådighet.

Det som irriterer meg med strømpebukser, er at de blir så fort ødelagte. De er tynne, og det blir fort hull ved rumpe, tå og hæl. Man «bruker en strømpebukse opp», så må man enten begynne å reparere hull med nål og tråd, ellers må man kaste dem.

Etter hvert har jeg innsett at strømpebukser er vel og bra når man skal pynte seg, men til hverdags, da er det ingenting som slår en tights! Tå og hæl blir ikke slitt fordi en tights ikke har tå og hæl. Dessuten er stoffet i en tights mer slitesterk enn en strømpebukse, så levetiden er mye lengre. Ikke nok med det, men en tights kan man også bruke som substitutt både for i strømpebukse og bukse!

Jeg har sydd en del tights etter hvert. De er enkle å sy, så det går relativt raskt fra planlegging til ferdig produkt. Men så gjelder det å finne et mønster man virkelig liker. Jeg har sydd tights etter mønster fra Stoff og stil tidligere, men denne liker jeg bare sånn middels bra. Da jeg kjøpte meg Heilt spesiell – Sy til liten og stor, la jeg fort merke til oppskriften på tights, både til voksne og barn. Voksenutgaven har jeg ikke forsøkt ennå, men barneutgaven er nå i havn. Resultatet ble som forventet: helt perfekt passform! Er det noe denne damen kan (Kristin Thorsnes), så er det å lage mønster på klær som sitter som støpt!

Jeg må til slutt legge inn et skrytebilde av kanten nederst på buksa. Slike sømmer siklet jeg etter i lang tid, før jeg til slutt kjøpte meg en coverstitch. Og nå, endelig, kan jeg lage slike sømmer selv 🙂

Buksene er, som sagt, sydd etter mønster fra Heilt spesiell, og jeg har brukt Janome 644D overlock og  Brother 2340cv coverstitch. Stoffet har jeg, som alltid, kjøpt på Stoff og stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.