Barselgave i Alpakka Ull 4


IMG_0095Noen ganger kommer alt på en gang. Jeg tror det er sjebnen som ønsker å spille oss et puss i ny og ne. Dette kan være både på godt og vondt, så det trenger ikke absolutt å være noe negativt.

For min del går det begge veier. Jeg skal innrømme at overgangen fra å være mor til et barn, til å være trebarnsmor, der det kun er 2 års mellomrom mellom alle tre, har vært relativt utfordrende. Min eldstedatter begynte i barnehagen denne høsten, og det har ført til sårt etterlengtet alenetid for meg når tvillingene sover, og mer kvalitetstid sammen med de to små. Det har vært godt for oss. MEN, når alle tre barna har vært syk den siste månede, og den eldste har vært hjemme fra barnehagen hele uken på grunn av en feber som ikke vil forlate kroppen ordentlig.. Ja… Da blir ho’ mor sliten…!

IMG_0097Den positive siden har med håndarbeid å gjøre. Jeg har drevet denne bloggen lenge, helt siden 2007, faktisk. Men jeg har aldri laget noe blest om det, fordi jeg ikke ville skryte. Det er litt unorsk å skryte. Dessuten brydde jeg meg ikke så mye om hvor mange lesere jeg hadde den gangen. Men etterhvert betyr det litt allikevel, og noen fortalte meg at «den beste måten å få flere lesere på bloggen din, er å dele innleggene på facebook». Det tok en liten stund, men til slutt fant jeg ut at jeg bare måtte hoppe i det. Og det har jeg ikke angret noe på! Jeg har fått flere lesere, og mange koselige kommentarer fra venner og bekjente. Ikke minst «vet folk om  meg» nå, og jeg har av den grunn fått en del oppdrag i det siste – og det hadde jeg aldri fått om ikke jeg hadde delt innleggene mine på facebook.

Men.. Hvis vi kombinerer «syke barn» med «mange oppdrag», vil de fleste skjønne hva jeg må prioritere. Denne uken har jeg tørket snørr og tårer, mens nål og tråd har fått ligge helt i ro.. Jeg har så mange ting jeg har lyst til å gjøre på symaskina og strikkemaskina, uten å hatt tid til det.. Men i dag ser feber-frøkna frisk ut, og neste uke gyver jeg løs både på mariusteppe, en meget spennende dåpsgave til min nydelige niese, og ymse syprosjekter på symaskina. Jeg gleder meg!

IMG_0091Til tross for syke barn har jeg fått ferdig en haste-barselgave. Denne ble sendt i posten til Kristiansand for et par dager siden. Barselgaven består av det flotte Swirl Baby Blanket (link til oppskrift finner du i dette innlegget), en nydelig jakke (link til oppskrift), og til slutt en deilig lue i ull, men med bomull innerst (link til oppskrift). Alt er strikket på strikkemaskin (mellomstrikker) i det deilige Alpakka/Ull-garnet til Sandnes Garn. Håper både han som har bestilt gaven, og de som skal få den, blir fornøyde!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Barselgave i Alpakka Ull

 • Rita vilker

  Så flink du er Ingunn! Hvilken strikkemaskin
  har du og er det vanskelig og sette seg inn i?
  Jeg bare håndstrikker,men har alltid hatt lyst på strikkemaskin(men det ser så avansert ut).nydelig barselgave og nydelige arbeid du har inne på bloggen.

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Hei Rita! Tusen takk for det 🙂

   Jeg har to strikkemaskiner, Silver Reed SK280 og LK150. SK280 er en finstrikker og har 200 nåler (altså max antall masker). Den har også hullkort (kan strikke mønster) og ribbapparat (kan strikke vrange masker). Denne koster sikkert for 20 000 hvis du skal ha ny, jeg kjøpte brukt.

   LK150 har 150 nåler og kan bare strikke rettstrikk. Du KAN strikke mønsterstrikk også, men det er fryktelig tungvint. Denne er i plastikk, er enkel og grei i bruk, og mye rimligere (rundt 6000 kr). En kjempefin maskin å starte med.

   Om det er vanskelig å sette seg inn i… Ja, det er forsåvidt det. Men hvis du har god peiling på strikking, og er innstillt på å google og youtub’e en del, så er jeg helt sikker på at det går greit. Og hvis du sitter fast kan du alltids sende en mail til meg 😉

   Har du lyst på strikkemaskin anbefaler jeg en Silver Reed LK150. Da kan du bruke garnet du har i strikkekurven din, finne noen oppskrifter på bloggen min, og sette i gang!