Etasjekjole etter oppskrift fra stoff og stil


I sommer gikk det hett for seg på syrommet. Eller, når rett skal være rett så flyttet jeg faktisk hele syrommet inn i stua. Det var en helt fantastisk periode for en kreativ sjel som meg. Å fordype seg i søm, detaljer og nye teknikker er ikke noe jeg har tatt meg tid til på veldig lenge.

Nå drømmer jeg tilbake til sommerferiens «syrom». Min hverdag med tre aktive skolebarn og 100 % jobb som lærer opptar nesten all min tid, og når jeg har tid for meg selv er det sjeldent jeg orker å gjøre noe annet enn å strikke.

Men slik er livet, kontrastfylt og fullt av variasjoner. Egentlig er det en del av livet jeg setter pris på. Men LITT mer fritid hadde jeg ikke sagt nei til hvis jeg hadde fått muligheten 🙂

Uansett. Her er en etasjekjole jeg sydde til eldstejenta mi i sommer. Jeg fikk bryne meg på en ny teknikk jeg ikke har gjort før:  jeg sydde en rouleau (se bildet under). Det måtte et par-tre forsøk til før jeg fikk rouleauen slik jeg ville ha den. Til syvende og sist ble jeg ganske fornøyd.

Jeg sydde kjolen i jerseystoff fra stoff og stil, men tror jeg ville sydd den i fast bomullsstoff hvis jeg skulle sydd den om igjen. Kjolen ble relativt tung. Men den ble likevel veldig, veldig flott, og Olivia brukte den mye på sensommeren.

Mønster og stoff er kjøpt på stoff og stil. Kjolen er ellers sydd på overlocken Janome 644D, samt min gode, gamle symaskin Janome MC5200.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.