Hvordan en ny oppskrift blir til


I dag har jeg lyst til å skrive litt om hvordan jeg lager nye oppskrifter. Folk flest som selger oppskrifter har teststrikkere som strikker det ferdige resultatet for deg, slik at du er sikker på at det du selger er 100 %. Oppskriften skal stemme, strikkefastheten skal være riktig regnet og så videre, og så videre..

Jeg er bare meg selv, og da må jeg gjøre alt dette på egen hånd. Jeg synes det er helt greit slik 🙂

Tidligere har jeg lagt ut en oppskrift på tights i SISU, denne har jeg strikket og endret på utallige ganger. I den perioden jeg forberedte oppskriften for salg strikket jeg i hvert fall fire tights, og før dette hadde jeg en haug med andre varianter. For hver gang jeg var ferdig med en strømpebukse kommanderte jeg en av tvillingene til å ta dem på seg for å se om jeg skulle justere noe. Etter den fjerde strømpebuksa var jeg fornøyd, og oppskriften ble lagt ut.

Bildet her avslører en strømpebukse som er litt for kort (den til venstre). Den ble justert og kom ut helt perfekt i neste utgave (den til høyre).

Jeg har også skrevet litt om en kjole jeg har planer om å legge ut for salg. Under ser du nok et bilde som avslører hvordan en oppskrift blir til hjemme hos meg. Den svarte kjolen med rosa kontrastkanter var førsteutgave av kjolen. Denne ble litt for stor, kontrastfargene ble ikke slik jeg hadde sett for meg og armhulene ble for store. I tillegg til dette har jeg endret hvordan stropper/rygg ser ut bak på kjole en (den svarte) og kjole to (den blå). Det kommer idéer mens jeg strikker, og dette er et godt eksempel på det. Gøy når resultatet blir såpass mye finere på andre utgave.

Jeg var ute etter en lett sommerkjole – og da hjalp det veldig på vekten på kjolen at ryggen ble såpass bar og lengden ble kortet ned med omtrent 10 cm.

Når jeg strikker en ny utgave av et plagg skriver jeg alltid ned oppskriften. Den blå varianten ble jeg såpass fornøyd med at kjole nr. 3 ble en kontrollkjole, altså en helt lik den blå bare i en annen farge. Men jeg har fremdeles nye idéer til denne kjolen, for å være eksakt er det to spesifikke tanker jeg har lyst til å prøve før jeg evt. legger ut en oppskrift. Så får vi bare se når jeg får tid til det 🙂

Kjolene er strikket med strikkemaskinene Silver Reed LK150, og montert ved hjelp av Hague Linker. Oppskriften er min egen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.