Hague Linker,  Strikkemaskin,  Votter/Vanter

Notevanter i friske farger

IMG_2076You’ll find a translate button on the right side of the web page. There is aslo a short English version of the text at the bottom of this blog post.

For en god stund siden var det noen som sa til meg «Åååå, slike notevanter ønsker jeg meg også!». Jeg skrev kommentaren bak øret, og jeg har ikke glemt den. Det har dessverre tatt litt lang tid før jeg har laget dem, men nå er de altså ferdige.

Alle flotte mennesker fortjener et par notevanter, og den fruen som mottar disse er en av disse flotte menneskene. Der noen er innesluttet, kranglete og kjipe, er hun alltid blid, raus og god. I hennes selskap sprudler jeg alltid – for hun elsker håndarbeid minst like mye som meg. Vi prater om strikking og symaskin om hverandre, og hun har alltid noen gode tips og triks hun vil dele med meg. Slike mennesker liker jeg å tilbringe tid sammen med 🙂

Vantene ble ikke akkurat til i en fei, som jeg hadde planlagt. Det skjer alltid noe galt, og da kan man fort gange forventet tid med 3,14 for å få den faktiske tiden man har brukt på å få det ferdig. Det ble litt feil i mønsteret på vantene, dessverre, men alt kan jo ikke være perfekt hver gang. Det var en klok, kreativ dame som fortalte meg at når hun var ferdig med et prosjekt, sa hun til seg selv: «Slik ble det». Hun bestemte seg for at nå var det ferdig, med de feilene som var og alt. Enkelt og greit. Det har jeg også tatt til meg nå. «Slik ble det» sier jeg til meg selv, og glatter over strikketøyet – med feil og alt.

Vantene er strikket på strikkemaskin (Silver Reed SK280) i garnet Mini Duett, og oppskriften kan du finne her. Jeg har brukt en Hague Linker til å montere vantene.

IMG_2077Merkelappene har jeg kjøpt på wunderlabel.se

English translation

It’s been a while since I’ve knitted these gloves. I have knitted them several times before, and they have always turned out quite nice. They are knitted in a 45% merino wool and 55% cotton yarn, which makes them both soft and warm. And for those who hate to have wool against their skin – I think this yarn is a perfect alternative.

The gloves is a gift for a special lady that actually asked for them a while ago. I hope she will be satisfied!

The gloves is knitted on a Silver Reed SK280 knitting machine. How I did it you can read on this page, unfortunately all in Norwegian. I have on my to-do list to translate this and other pages on this blog, but when that will happen is yet to see…

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.